Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kukorica keményitővel be...

Kukorica keményitővel be lehet sűriteni a lekvárt? Hogyan?

Figyelt kérdés
Szeretnék leveles tésztából lekváros kiflit késziteni,de valószinűleg ki fog folzni belőle a lekvár,ezért gondoltam a kukorica keményitőre.
2018. febr. 16. 09:28
 1/9 anonim ***** válasza:
21%
Nem, a keményítö ízben nagyon nem illik bele. Ha sütíteni akarod, akkor vagy fözöd még elötte valameddig a lekvárt, mire besürüsödik, vagy almapektinnel felfözöd, az rendesen süríti (mivel eredetileg is a gyümölcsökben lévö pektin az, amitöl sürü lesz a lekvár)
2018. febr. 16. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

Már az is jó kérdés, hogy neked mi az a lekvár? Saját háziról beszélsz? Mert ez igazából az idővel sűríthető legjobban. Hát vagy agyonfőzöd, míg elpárolog a nedv nagy része, de ez elég egészségtelen és ósdi megoldás. Legjobb sűrítés, ha hagyományos celofánnal kötöd le a lekváraidat, és az mivel valamilyen szinten átengedi a levegőt, így idővel sűrűsödik a lekvár, ha több évig is vársz, ki sem tudod szedni az üvegből! :D

Bolti lekvár meg egész más tészta, az nem sok gyümölcsöt látott, úgyis ki fog folyni.


Keményítővel sűríteni... abból nem lesz valami guszta dolog. Lekvárpuding talán?:D


Helyedben inkább úgy csomagolnám a kifliket, hogy jól zárjanak, vagy nem kifliket csinálnék, hanem mondjuk batyukat, vagy spéci formákban kosárkákat, hogy ne folyjon ki a cucc a tésztából....

2018. febr. 16. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
53%

Lekvárral nem tudom, hogy működik-e, de én gyümölcsszószt kizárólag kukoricakeményítővel szoktam sűríteni. Attól függően, hogy mennyit teszel bele, nyilván sűrűbb lesz. Elvileg működhet lekvárral is.

De: hő hatására ugyanúgy vissza fog folyósodni, mint a sima lekvár. Tehát ezzel szerintem nem fogod tudni bent tartani a lekvárt a tésztában.

Ízében semmit nem fog változtatni, ugyanis a kukoricakeményítő teljesen íztelen :-)

Ha van módod rá, inkább vegyél sütésálló lekvárt.

2018. febr. 16. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem forrald be a lekvárt, óvatosan, hogy oda ne kapjon. Esetleg diót lehet bele még keverni.

Én szoktam olyat csinálni, hogy diót összetörök, és azt keverem a lekvárba, szuperül besűríti. Baracklekvárba dió, a tészta tetejére meg csurgatok csokibevonatot, kicsit zserbós hatása van, mi nagyon szeretjük :)

2018. febr. 16. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem is a besűrítés és a dió lenne a befutó... A keményítőt sosem próbáltam erre a célra, szkeptikus vagyok, bár főtt keményítő egy sütiben, ez végülis nem feltétlenül rossz. De ha nagyanyáim megoldották anélkül... Pár napja nekem is ment kivételesen sűrűre főzött lekvárral, dió csak a kiflik tetején volt :)
2018. febr. 16. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
63%
Tökéletes. A péksüteményekben is ugy van.
2018. febr. 16. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg ezen az oldalon nem érdemes segítő szándékkal válaszolni semmire.

Éljenek a lepontozós trollok, akik egyébként semmit sem tettek hozzá ahhoz, hogy a kérdező érdemi választ kapjon!

2018. febr. 16. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem érdemesebb lenne egy sétát tenni a boltig sütésálló lekvárért.

A lágyabb lekvárt meg tartsd meg zserbóhoz, vagy piskóta tekercshez, esetleg Sacher tortához!

2018. febr. 16. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:

Én is olvastam egy főzős oldalon, hogy a lekvárt keményítővel tették sütésállóvá. Buktába szeretnék holnap sütésálló lekvárt tenni, úgyhogy egyelőre azt próbáltam most ki, hogy felfőztem 200 gramm baracklekvárt 10 gramm (kb 2 evőkanál) keményítővel.

Az eredmény: állaga jó sűrű, viszont az íze borzalmas. Savanyú lett tőle.


Úgyhogy amikor kell a sütésálló lekvár, előtte nap sütésálló dzsemfixel felfőzöm a lekvárt. Másnapra pont jó lesz.

2019. aug. 3. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!