Kukorica keményitővel be lehet sűriteni a lekvárt? Hogyan?
Már az is jó kérdés, hogy neked mi az a lekvár? Saját háziról beszélsz? Mert ez igazából az idővel sűríthető legjobban. Hát vagy agyonfőzöd, míg elpárolog a nedv nagy része, de ez elég egészségtelen és ósdi megoldás. Legjobb sűrítés, ha hagyományos celofánnal kötöd le a lekváraidat, és az mivel valamilyen szinten átengedi a levegőt, így idővel sűrűsödik a lekvár, ha több évig is vársz, ki sem tudod szedni az üvegből! :D
Bolti lekvár meg egész más tészta, az nem sok gyümölcsöt látott, úgyis ki fog folyni.
Keményítővel sűríteni... abból nem lesz valami guszta dolog. Lekvárpuding talán?:D
Helyedben inkább úgy csomagolnám a kifliket, hogy jól zárjanak, vagy nem kifliket csinálnék, hanem mondjuk batyukat, vagy spéci formákban kosárkákat, hogy ne folyjon ki a cucc a tésztából....
Lekvárral nem tudom, hogy működik-e, de én gyümölcsszószt kizárólag kukoricakeményítővel szoktam sűríteni. Attól függően, hogy mennyit teszel bele, nyilván sűrűbb lesz. Elvileg működhet lekvárral is.
De: hő hatására ugyanúgy vissza fog folyósodni, mint a sima lekvár. Tehát ezzel szerintem nem fogod tudni bent tartani a lekvárt a tésztában.
Ízében semmit nem fog változtatni, ugyanis a kukoricakeményítő teljesen íztelen :-)
Ha van módod rá, inkább vegyél sütésálló lekvárt.
Szerintem forrald be a lekvárt, óvatosan, hogy oda ne kapjon. Esetleg diót lehet bele még keverni.
Én szoktam olyat csinálni, hogy diót összetörök, és azt keverem a lekvárba, szuperül besűríti. Baracklekvárba dió, a tészta tetejére meg csurgatok csokibevonatot, kicsit zserbós hatása van, mi nagyon szeretjük :)
Tényleg ezen az oldalon nem érdemes segítő szándékkal válaszolni semmire.
Éljenek a lepontozós trollok, akik egyébként semmit sem tettek hozzá ahhoz, hogy a kérdező érdemi választ kapjon!
Szerintem érdemesebb lenne egy sétát tenni a boltig sütésálló lekvárért.
A lágyabb lekvárt meg tartsd meg zserbóhoz, vagy piskóta tekercshez, esetleg Sacher tortához!
Én is olvastam egy főzős oldalon, hogy a lekvárt keményítővel tették sütésállóvá. Buktába szeretnék holnap sütésálló lekvárt tenni, úgyhogy egyelőre azt próbáltam most ki, hogy felfőztem 200 gramm baracklekvárt 10 gramm (kb 2 evőkanál) keményítővel.
Az eredmény: állaga jó sűrű, viszont az íze borzalmas. Savanyú lett tőle.
Úgyhogy amikor kell a sütésálló lekvár, előtte nap sütésálló dzsemfixel felfőzöm a lekvárt. Másnapra pont jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!