Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Házi csokimáznál a lisztet...

Házi csokimáznál a lisztet helyettesíthetem keményítővel?

Figyelt kérdés

Ezek a hozzávalók eredetileg:

- 2 ek Víz,

- 10 dkg Margarin ,

- 15 dkg Porcukor,

- 3 ek Kakaópor,

- 2 ek Rétesliszt


Tejallergiás vagyok, tehát semmilyen tejet tartalmazó hozzávalót nem tehetek bele. A rétesliszt helyett búzalisztet használtam, de kicsit "érzem" az állagán a lisztet. Ha a sűrítése miatt kell bele, akkor helyettesíthetem keményítővel?



2016. okt. 22. 19:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

1. A rétesliszt is búzaliszt, szóval valami nem stimmel ezzel!


2. A normál csokimázba nem kell sem lsizt, sem keményítö, sem tej.


3. Ha feltétlen akarsz bele tenni valamit, akkor tehetsz keményítöt is.


Amit én használok csokimáz, az 2 -4 ek cukor, 4 ek kakaópor, 2 ek víz - ezt kevergetve felfözni, majd belekeverni 10 dkg vajat/margarint.

Ha nem teszel bele sok vizet, akkor nem kell süríteni.

2016. okt. 22. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem ebből egy főzött krém lett, nem csokimáz. rengeteg ez a hozzávaló, és liszttel még én sem hallottam csokimázat készíteni.

Ha mindenképpen a lisztet akarod kiváltani, inkább csokipudingot tegyél bele, mert az étkezési keményítő tud érdekes lenni, állas után.

ha csokimázra adom a fejem, az első válaszoló szerint készítem, annyival kiegészítve, hogy a hozzávalókat lobogó forró vízzel szoktam összekeverni, és csak néhány másodpercig összefőzni.Utána keverem bele a vajat.

2016. okt. 23. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
71%
A pudingporban is keményítő (kukoricakeményítő) van.:-) Egyébként valóban nem kell a csokimázba se tej, se liszt. Én meg szoktam kicsit karamellizálni a cukrot a vajon/margarinon, utána felöntöm a simára kevert (holland) kakaópor+víz keverékkel (kicsit több vizet használok, úgyis elfő), és kevergetve addig főzöm, amíg a karamell teljesen feloldódik, és az egész besűrűsödik. Rumot vagy rumaromát is teszek bele.
2016. okt. 23. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
44%
Igaz, hogy a puding is tul. képpen keményítő, de mégis állja a sarat akár 3 napig is, nem folyósodik el.(egy süti kb 3 nap alatt el is fogy ) De egy főzelék étkezési keményítővel besűrítve, már újramelegítéskor lehetetlen állagot produkál sajnos.
2016. okt. 24. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!