Házi csokimáznál a lisztet helyettesíthetem keményítővel?
Ezek a hozzávalók eredetileg:
- 2 ek Víz,
- 10 dkg Margarin ,
- 15 dkg Porcukor,
- 3 ek Kakaópor,
- 2 ek Rétesliszt
Tejallergiás vagyok, tehát semmilyen tejet tartalmazó hozzávalót nem tehetek bele. A rétesliszt helyett búzalisztet használtam, de kicsit "érzem" az állagán a lisztet. Ha a sűrítése miatt kell bele, akkor helyettesíthetem keményítővel?





1. A rétesliszt is búzaliszt, szóval valami nem stimmel ezzel!
2. A normál csokimázba nem kell sem lsizt, sem keményítö, sem tej.
3. Ha feltétlen akarsz bele tenni valamit, akkor tehetsz keményítöt is.
Amit én használok csokimáz, az 2 -4 ek cukor, 4 ek kakaópor, 2 ek víz - ezt kevergetve felfözni, majd belekeverni 10 dkg vajat/margarint.
Ha nem teszel bele sok vizet, akkor nem kell süríteni.





Szerintem ebből egy főzött krém lett, nem csokimáz. rengeteg ez a hozzávaló, és liszttel még én sem hallottam csokimázat készíteni.
Ha mindenképpen a lisztet akarod kiváltani, inkább csokipudingot tegyél bele, mert az étkezési keményítő tud érdekes lenni, állas után.
ha csokimázra adom a fejem, az első válaszoló szerint készítem, annyival kiegészítve, hogy a hozzávalókat lobogó forró vízzel szoktam összekeverni, és csak néhány másodpercig összefőzni.Utána keverem bele a vajat.










Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!