Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A receptekben miért nem étk....

A receptekben miért nem étk. Keményítővel sűrítenek, a liszt helyett? Csomómentes, gyorsabb.

Figyelt kérdés
2016. jún. 30. 16:16
 1/9 anonim ***** válasza:
48%
Aki azzal akar, azzal is sűrít. A liszt több, mint keményítő!
2016. jún. 30. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
72%
Az íze viszont rosszabb, kocsonyásabb. Liszttel ie lehet csomómentesen sűríteni.
2016. jún. 30. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
91%

Gondolom,mert egyenlőre többen főznek liszttel,ami nem mellesleg olcsóbb.

Lisztet is lehet csomómentesen kikeverni fél perc alatt habverővel.

2016. jún. 30. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Ehhez viszont elég egy kiskanál, és jóval gyorsabb. Szószokhoz pl jobb mert szép állaga lesz.
2016. jún. 30. 17:23
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez is a pofonok és az ízlések kategória.
2016. jún. 30. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 aperitif ***** válasza:
100%
A mártásokat, szószokat általában keményítővel sűrítem, mert szép, selymes lesz tőle, de egy csülkös bablevest el nem tudnék képzelni (hagymás, paprikás) rántás nélkül. Azért jó, hogy két, illetve sokkal több sűrítési mód létezik, hogy mindenki kiválaszthassa a számára, aktuálisan a legmegfelelőbbet.
2016. jún. 30. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
64%
Rendszeresen használok keményítőt . Mártásokhoz , szószokhoz . Ha magyar keményitő akkor csak is kukorica vagy burgonya keményitő.. Mert a doboz Hass stb nem ér semmit. Kinai keményítőt pedig húsok pácolásához használok. A nevével ellentétben ha ebben forgatod meg a húsokat akkor előbb puhulnak és omlósak lesznek sütésnél, párolásnál. Lisztet is használok sűrítésre mert azért vannak olyan magyar ételek amibe még mindig a hagyományos rántás a legjobb..
2016. jún. 30. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
49%

Ha keményítővel sűrítesz, akkor olyan lesz az állaga, mintha pudingporral csinálnád. A pudingpor is keményítő, csak ízesítik.

Ha nem akarsz liszttel sűríteni, akkor jó a rizsliszt is hozzá. Az nem lesz pudingszerű és sima is.

2016. jún. 30. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
81%

Nem ugyanaz, mint a lisztes sűrítés. Frissen még elmegy egy kevés keményítős sűrítés, de egy étel pl felmelegítve egyszerűen gusztustalanná válik tőle.

Egy lisztes rántás, habarás sem tart néhány percnél tovább, és utána is ehető a vele készült étel.

2016. jún. 30. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!