Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha a liszt egy részét keményít...

Ha a liszt egy részét keményítővel helyettesítem, könnyebb lesz a tészta?

Figyelt kérdés
Kuglofot akarok sütni, de mindig nagyon tömény lesz -a túró lehuzza. Ízre finom nagyon, de szeretném, ha levegosebb lenne. Milyen arányban tehetek a liszt helyett keményítőt?
2015. jún. 8. 07:24
 1/10 anonim ***** válasza:

Keményítöt használni csak akkor van értelme, ha sütöporos a tészta, és kb 1/5-ötödét lehet kicserélni.


Viszont az furcsa, hogy a túrótól nehéz lesz, ugyanis a túró valamennyire savas és az inkább erösíti asütöpor hatását.

2015. jún. 8. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
18%
Inkább keress másik receptet, alapból a kuglófban nincs túró, csak tej.
2015. jún. 8. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
55%

Sokat segítene, ha belírad/belinkelnéd a receptet.


A másodiknak meg: igen sok kuglófreceptben van túró, joghurt, kefír, nézz inkább utána, mielött ilyen butaságot írsz.

2015. jún. 8. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

[link]


Ezt használom, csak joghurt helyett ugyanolyan állagú túróval - külföldön élek, itt ilyen a túró.

2015. jún. 8. 10:11
 5/10 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag ugyanezt a receptet használom évek óra, és nem lesz sosem tömény, nagyon finom könnyü.


Lehet, hogy az elején kellene a tojást alaposabban kikeverni a vajjal - én a meglangyosított vajat keverem ki a tojással meg cukorral elöször, utána mégegyszer a joghurttal (legtöbbször 3 dl-t veszek, mert az itt a két doloznyi) és utána teszem hozzá atöbbit, azzal is alaposan kikeverem.


Így eddig minden alkalommal finom lett.

2015. jún. 8. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Az ízével semmi baj, az tökéletes, csak szeretném ha könnyebb lenne a tészta. Mondjuk még másnap is tökéletes, mintha csak akkor sütöttem volna. Megpróbálom majd akkor olvasztott vajjal.

Köszönöm a segítséget

2015. jún. 8. 12:25
 7/10 anonim ***** válasza:
Én most pont ilyen sütit sütök, hogy az 1/3-a keményítős. Gyorsjelentek 10-15 perc múlva, hogy mi a különbség a sima liszteshez képest :)
2015. jún. 8. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
* amúgy ha kevesebb a tojás, akkor általában könnyebb is a süti, csak akkor meg azzal kell vigyázni, nehogy nagyon morzsálódós legyen. De talán 2 tojással még elmenne, esetleg úgy is kipróbálhatod.
2015. jún. 8. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
itt vagyok! Úgy nézem, talán könnyedebb nem lett, csak az egész puhább, nincs, vagy nem annyira ropogós a kérge. De magasabbra nem jött föl.
2015. jún. 8. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Külön köszönet neked, utolsó. Nekem a magssaggal nincs gondom, fel jön szépen - mondjuk sutoporos (vagy élesztős?) lisztet használok mindig plusz a sütőpor mellé.
2015. jún. 8. 13:19

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!