Ha a liszt egy részét keményítővel helyettesítem, könnyebb lesz a tészta?
Keményítöt használni csak akkor van értelme, ha sütöporos a tészta, és kb 1/5-ötödét lehet kicserélni.
Viszont az furcsa, hogy a túrótól nehéz lesz, ugyanis a túró valamennyire savas és az inkább erösíti asütöpor hatását.
Sokat segítene, ha belírad/belinkelnéd a receptet.
A másodiknak meg: igen sok kuglófreceptben van túró, joghurt, kefír, nézz inkább utána, mielött ilyen butaságot írsz.
Ezt használom, csak joghurt helyett ugyanolyan állagú túróval - külföldön élek, itt ilyen a túró.
Gyakorlatilag ugyanezt a receptet használom évek óra, és nem lesz sosem tömény, nagyon finom könnyü.
Lehet, hogy az elején kellene a tojást alaposabban kikeverni a vajjal - én a meglangyosított vajat keverem ki a tojással meg cukorral elöször, utána mégegyszer a joghurttal (legtöbbször 3 dl-t veszek, mert az itt a két doloznyi) és utána teszem hozzá atöbbit, azzal is alaposan kikeverem.
Így eddig minden alkalommal finom lett.
Az ízével semmi baj, az tökéletes, csak szeretném ha könnyebb lenne a tészta. Mondjuk még másnap is tökéletes, mintha csak akkor sütöttem volna. Megpróbálom majd akkor olvasztott vajjal.
Köszönöm a segítséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!