Egy 30-35 dkg-os pizzatésztához mennyi liszt kell?
A többi cuccot hozzá arányosítanám szépen.
Én csak nagy tételben csináltam, 10kg liszttel, de nem tudom, h ki lehetne-e számolni, h mennyi kell kisebb mennyiséghez, nem tudom, h abból mennyi jött ki.
Előre is köszönöm.
Csak vizet,olajat,sót teszel és élesztõt,kb.30 dkg liszt.
Miért akarod pontosan kimérni?
Nem akartam két sütésnél több tésztát itthonra. :)
meddig állna el a hűtőben a tészta egyébként szted minőségbeli csökkenés nélkül?
Ugy még nem próbáltam,hogy a kelesztés után hütõbe tettem volna, mert hütõben is kelni fog, és lehet a tésztának ártana.
Viszont a lángos tésztáját,amit aludttejjel készitek,azt egy hétig is hütõben tárolom,és ugy sütök mindennap belõle.
Lehet nem lenne baja a pizzatésztának.
Hát, ha 10 kg-nyi liszthez ki tudod számolni a többi alapanyagot, akkor egy visszaosztással mennie kellene a 30 dekányinak is.
(én a fél kg liszt, 2 dl víz, 3 ek olaj, só, pici cukor, 1 cs. száraz élesztő receptet követem. ez alapján kb ennek a fele kell neked)
Ha dagasztás után berakod a hűtőbe, akkor elvileg 3 napot ki kell bírnia. Ott is megkel, csak lassabban. Én egynél tovább nem szoktam bent hagyni, de az rendszeres, hogy este bekerül a hűtőbe és reggelre/délre tökéletes.
5-ös:
Végül is lehet, h igazad van, összeadom a tömegeket, s leosztom 30-35dkg-val, s ahhoz arányosítom a dolgokat.
Csak idáig valszeg térfogatban gondolkoztam, s azt hittem, h összeesik, de a tömeg elméletileg nem változik az egyes összetevők össztömege adja a frankót talán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!