Fehér liszt helyett mit lehet használni, ami egészséges, és nem túl drága?
Attól függ mit értesz egészséges alatt (legyen jobb mint a fehérliszt, vagy legyen olyan alacsony a GIje amennyire csak lehet). Teljes kiőrlésű, tönköly, rozs, zab, maglisztek (pl lenmag otthon darálva nem drága). Sűrítéshez esetleg korpa.
Én alapvetően zablisztet használok, kb 4-500Ft egy kiló.
A fehér liszt sem egészségtelen, csak a Malomipar elakarja adni a többi terméket is.
A keményítő pedig nem helyettesíti a lisztet.
#4, nem helyettesíti?
Nahát. Akkor én hogyan tudok mégis mindent besűrűsíteni vele? Ráadásul ugyanúgy, mintha lisztet használnék.
Ha keményítővel rántod be az ételeket, akkor azok csirizesek lesznek. A keményítőnek más az állaga, ezért a keményítő a pudingok alapanyaga is.
Süteménybe egyáltalán nem tehetsz liszt helyett keményítőt.
5-ös az emberiség nem eszik több ezer éve fehér lisztet, csak kb 150 éve. Ez a liszt agyon van tisztítva, és fehéríteve, korábban nem ilyen volt. Talán a teljes kiőrlésű lehet hasonló. De persze a fene tudja, hogy mi az igazság az egészséges ételekről. Azt is mindenhol írják, hogy a túlzott fogyasztás káros. De mit jelent a túlzott fogyasztás????
Habarásokhoz nem is kell nagy mennyiség, két kanál liszt két napra való főzelékben vagy levesben, nem hiszem, hogy túl káros lenne. Szerintetek?
Inkább a süteményekben kéne helyettesíteni, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!