Natúr húst sütnék, de nincs itthon liszt, helyettesíthetem keményítővel?
Mi a fenének a natúr húshoz liszt?
Klopfold ki egy picit (ne agyon), bedörzsölöd sóval, borssal, valamilyen friss zöldfűszerrel, aztán mehet is egy kanál olívaolajon a forró serpenyőbe.
Nem feltétlen kell liszt, de ne olajon, hanem zsírban süsd.
A keményítő nem jó hozzá.
Régen így sütötték a "natúr" húst. Liszttel.
Nem kell hozzá amúgy. Süsd ki anélkül. Csak hús + zsiradék
1. A naturszelet (definíció alapján) lisztbe mártott és úgy sütött hússzeletet jelent a gasztronómiában.
2. Ennek az a célja, hogy a húson a liszt vékony kérget alkot és nem folyik ki a leve, szaftosabb marad.
3. Bármi jó liszt helyett, akár keményítö is, vagy pici morzsa, cornflakes összetörve, stb.
Ha natúr, akkor minek liszt??
Simán kisütöd minden nélkül, és kész.
Keményítőt még csak véletlenül se használj.
Húshoz keményítőt soha !
A lisztezett megoldás is bevált módszer, de nélkül is lehet finom natúrszeletet sütni.
A forró zsiradékban való gyors 1-2 perces kérgesítés, majd, majd pici víz hozzáadásával fedő alatt kis puhítás.
Fedő nélkül megint néhány perc, és tálalható. villát beleszúrni nem szabad, csak húscsipesszel vagy lapáttal megfordítani.
Ha kopasz, akkor grill
Ha lisztes, akkor natur
Ha lisztes es tojasos, akkor parizsi
Ha lisztes, tojasos es zsemlemorzsas, akkor rantott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!