Valakinek van jól bevált sárgabarack befőtt receptje?
A befőtt, lekvár titka a hibátlan, nagyon tisztára mosott gyümölcs, a teljesen steril üvegek, kupakok, a másra nem használt fakanál, vasalt konyharuha, hibátlan zománcú tiszta edény. És nagyon tiszta munkakörnyezet.
Ez a titka annak a befőttnek, ami nem romlik meg, nem a receptekben van a hiba.
Csak ismételni tudnám az 1-est.
A romlás receptfüggetlen.
Mi semmit nem teszünk a gyümölcshöz, cukrot sem. Forralt üvegekbe tesszük, fejre fordítjuk. Van 4éves lekvárunk is.
Az évek alatt mondjuk 100 üveg lekvár, befőtt közül kb. 3-4 megromlott. Nem jól zárt, vagy belekerült valami.
En meghamozom az alaposan megmosott barackot.
Felkockazom
Felrakom egy nagy edenyben fozni
2-3 ora mulva belerakom a cukrot 2kg barack/40 deka cukor
Ezzel fozom 1-2 orat amig jo suri nem lesz
Alaposan kimosotr uvegbe rakom es dunsztolom
#4
Kár, hogy ez lekvár(vagy dzsem) és nem befőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!