Békéséva kérdése:
Sárgabarack lekvárt akarok főzni és nem tudom, hogy a barack héját le kell hámozni? Vagy csak ahol hibás vagy ütődött?
Figyelt kérdés
2019. júl. 19. 13:19
1/18 anonim válasza:
Én csak azt szedem le ami hibás. Pl fekete pöttyös.
2/18 anonim válasza:
En leszedem a héját mert utalom ha benne van a lekvárban.
3/18 anonim válasza:
Csak a sérült meg keményebb részeit . A lekvarhoz a barack meg a cukor kell semmi mås . Első fortyanasig kell takarékon lassan alaposan kavargatni ez sok idő , kb 2 óra , majd bele a cukor újra felfőzni keveréssel ami újabb 2 óra . Ekkor lesz igazi sürű ízletes .
4/18 anonim válasza:
Össze kell turmixolni, ez nem lesz érezhető a héja.
5/18 anonim válasza:
Ha ledarálod, akkor nem kell lehúzni.
Ha csak összevágod késsel apróra, akkor ha nem húzod le a héját, akkor sokáig kell főzni, míg a héja is szétfő.
Ez lehet 1-2-3 óra, attól függ egyszerre mennyi barackot főzöl be.
Ha dzsemfix-szel rakod el, akkor húzd le a héját, mert azt csak 2, 3 percig kell forralni, annyi idő alatt pedig nem fő szét a héja.
6/18 anonim válasza:
Vannak szakkönyvek, amelyek szerint héjával főzve a szokásosnál savanyúbb lesz. Én azt hiszem, hogy legfeljebb a mikrobiológiai szempontok miatt biztonságosabb a hámozás, mert akkor a szőrös héjon levő mikroorganizmusok nem kerülnek bele a lekvárba (meg a ráfordított munka és a homogén végtermék miatt "elegánsabb". Ajánlom viszont, hogy tegyél bele pár meghámozott magot is, nagyon vonzó tud lenni.
7/18 anonim válasza:
Én csak a hibás részeket vágom ki. Ledarálom, cukrot meg dzsemfix-et teszek bele. 10 perc főzéssel kész is van.
8/18 anonim válasza:
Amatorok vagytok.
Nem ertetek ti semmihez. Mar maga a kerdes is..
9/18 anonim válasza:
8-as
Tudod ide kérdezni, okosodni jön az ember.
Ha tudsz valami hasznosat tanácsolni, akkor válaszolj a kérdezőnek. Ha nem, akkor inkább lapozz tovább.
10/18 anonim válasza:
Én lehúzom, mert úgy csinalta a nagymamám id, ennyi a tudományos magyarázata. Anyukám nem húzza le, mindkettő jó ízű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!