Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lesz baja a bolti sűrített...

Lesz baja a bolti sűrített paradicsomnak, ha felforralom és ismét befőttes üvegekbe teszem?

Figyelt kérdés
Van egy kedvenc paradicsomunk, de abból csak nagy kiszerelés kapható. Szeretném kisebb üvegekben elrakni. Megoldható?

2019. febr. 27. 08:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
82%
Lesz. Megromlik. Inkább fagyaszd le. Bár nem értem, a sűrített paradicsom nem több kilós méret, hogy ne lehetne egyszerre elhasználni
2019. febr. 27. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
74%
Persze hogy lesz, onnantól kezdve tönkteteszed a csírátlanságot és napokon belül megromlik.
2019. febr. 27. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
61%

Akik szerint FORRALÁS UTÁN megromlik bármi is, azoknak alapvetö hiányosságai vannak az erre vonatkozó ismeretekben.


Elvileg így kis adagokban be lehetne üvegezni, de a dupla forralás csökkenti a vitamintartalmat, meg a minöséget, ezért jobb megoldás egyszer használatos mennyiségenként fagyasztani.

2019. febr. 27. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
97%

Ha betartod a házi tartósítás szabályait, minden bizonnyal eltartható lesz egy darabig.

Nekem a felbontott nagy üveges lekvár romlott meg sokszor, hiába tartottam a hűtőben, (lassan fogy 😄), így én a mikróban fel szoktam forralni a maradék lekvárt, kicsi, csírátlanított üvegekbe töltöm, aztán rácsavarom a tetejét és fejre állítva hagyom kihűlni. Amióta így csinálom, egyszer sem romlott meg.

Szerintem ez a sűrített paradicsommal is működik.

2019. febr. 27. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
61%

3!


A sűrített paradicsom már hőkezelt. Újra forralni baromság. Kb mintha a lekvárból főznél lekvárt. Egyértelmű, hogy megromlik. De hajra, állj neki. Mennybe kerül amúgy egy doboz sűrített paradicsom, 300ft? Anyaiért már megerinkockaztatni, ugye?

2019. febr. 27. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

"A sűrített paradicsom már hőkezelt. Újra forralni baromság. Kb mintha a lekvárból főznél lekvárt. Egyértelmű, hogy megromlik."


Ezt azért kifejthetnéd bövebben: elöször is nem FÖZNI akarja a kérdezö, hanem felforralni, ami két különbözö dolog.

Másrészt ha egy hökezelt ételt újra hökezelsz, akkor annak miért kellene megromlania? A második hökezelés semlegesíti szerinted az elsöt?


Ahogy a 4-es válaszoló is írta - nagyon helyesen -, az újabb hökezelés/felforralás éppen arra jó, hogy kisebb üvegekbe áttöltve újra csíramentes legyen, és éppen ezért nem romlik meg!

2019. febr. 27. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Én is attól tartok, hogy még kevesebb vitamin marad benne. De már olyan sokszor kellett kidobnom fél üveg padicsomokat, mert megpenészedtek. Nekem néha (pl. bolognai raguhoz) elég egy fél üveg is.

Mindenképpen kipróbálom. Ha lekvárral működik, gondolom paradicsommal is fog.

2019. febr. 27. 16:27
 8/15 A kérdező kommentje:
És a fagyasztás is jó ötlet :)
2019. febr. 27. 16:28
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Elárulnád, hogy melyik az a paradicsomkonzerv és mekkora kiszerelés?
2019. febr. 28. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 A kérdező kommentje:

#9 Kecskeméti 360g


Végül a fagyasztás mellett döntöttem. A bolognai főzésekor megmaradt paradicsompürét lefagyasztottam, később a csilis babhoz azt használtam fel. Szuper jó ötlet, nem tudom eddig miért nem jutott eszembe.

2019. márc. 13. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!