Étolajat többször is fel lehet használni?
Csak most tanulok főzni, sütni és senkim nincs aki elmagyarázná.
Szóval a kérdés: Ha sütöttem étolajban bundás kenyeret akkor félretehetem a kihűlt étolajat és másnap vagy harmadnap felhasználhatom mondjuk sült krumplihoz vagy lángoshoz? Szóval újra és újra fel lehet melegíteni vagy egészségtelen?
Fel lehet,de én ugyanazt az ételt csinálnám csak vele.
Elég sokáig eláll.
Igen.
Csak ha halat vagy ha fánkot sutottem, azt rakom félre.
Abba szintén csak hal,vagy fánkot sütők legközelebb.
Én simán megsütöm a rántott húst abban az olajban, amiben előtte krumplit sütöttem. Semmi baja nem lesz és krumpli íze sem.
Kérdező!
Felhasználhatod, de attól függően, hogy a színe változott e.
Amiben kisütöttél már 20 szelet húst, azt még egyszer nem, mert kiégett, amiben egy marék krumplit, vagy egy bundás kenyeret, azt akár 3x is.
Lehet azt érezni, meddig lehet felhasználni.
-Sütés közben figyelj rá, hogy ne hevüljön túl (ne égjen meg)
-Ha bundázott dolgot sütsz benne, utána mindig szűrd át a lepergett zsemlemorzsától.
-Ha habzik, túl sötét, láthatóan megváltoznak a tulajdonságai, kihűlés után öntsd bele egy flakonba, gyűjtsd össze, és ha tele van, vidd el egy benzinkútra. Vagy ha családi ház és szilárd tüzelésű kazánnal fűtötök, jó lesz begyújtani vele.
-Hasonló ételeket lehet benne sütni egymás után, csak túlságosan eltérő karakterűeket nem érdemes.
Mondjuk ha előző nap rántott halat sütsz benne, akkor abba ne süss fánkot, mert érezni lehet rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!