Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Melyik vasarlasi mod a hasznos...

Melyik vasarlasi mod a hasznosabb szerintetek? Ti hogyan csinaljatok?

Figyelt kérdés

Fizetes utan nagybevasarlast tartani , hogy legyen minden es teli legyen a huto, fagyaszto, kamra, polcok. Mindezt ugy, hogy par hetre vagy akar egy honapra legyenek elegendoek az elelmiszerek.

Vagy: mindig csak annyit vasarolni, amennyi epp az aznapi eveshez kell (reggi, ebed , vagcsora, munkaba/ suliba) ?



2017. aug. 18. 17:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
56%

Ehhez az kell, hogy tudd: mit akarsz főzni.


Érdemes készíteni egy menütervet, és ahhoz vásárolni.

Eleve számtalan ételt érdemes nagyban készíteni 90%-ra, majd adagonként fagyasztani:

-húsgombócok

-fasirtok

-raguk

-chili con cane

-sólet

-pörköltfélék

-lasagne összerakva fagyasztható és csak sütni kell

-bolognai szósz

És a többi.


Első lépésként írd össze fajtánként a leggyakoribb ételféleségeket, amiket főzöl.


Majd oszd el azokat egy hétre, hogy legyen egy hal, egy vörös hús, egy fehér hús, egy egytálétel (akár két napra), egy tészta, egy saláta könnyű levessel.


Ezt a kettőt fésüld össze, és máris kész a lista!


Érdemes havi egy napot rászánni az ételek fagyasztásra előkészítéséhez, akár több hónapra előre is lehet.


A pékáru, kenyér fagyasztható.


De tervezés nélkül csak nyakló nélküli vásárlásba torkollik az egész.


Ami nálam mindig van itthon:

-durumtészták

-passata

-hidegen sajtolt olajok

-tonhalkonzerv

-halfélék a mélyhűtőben

-millióféle zöldség nyersen és mirelitben, ez utóbbi konyhakészen

-húsgolyó a fagyasztóban

-bulgur

-autentikus, adalékmentes indiai paszták

-curryporok

-kókusztej

-hámozott paradicsomkonzerv

-szárazbabfélék

-gersli

-konyhakész húsok a mélyhűtőben

-bambuszrügy, csírák, wok zöldségek

-szójaszósz

-miso paszta, dashi

-rizsfélék


Mindebből kb. egy-másfél hónapig tudok főzni, a harminc perces ételektől a lassan készülőkig.

2017. aug. 19. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!


Engem valahogy ez a fagyasztgatas mania kiakaszt. Anyukam is mindig lefagaszt, es most ha finnyasnak tunok, ha nem, nem birom utana megenni a fott etelt. Az allaga is mas, az ize se olyan. Egyszeruen nem megy le a torkomon. Inkabb meg csinalom mindennal, hogy friss legyen, kis adagokban, es mindennap mast eszunk. Mindegy, ez csak az en hulyesegem. Mentek a zold kezek!

2017. aug. 20. 00:29
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is utálom a lefagyasztott kajákat, az UHT tejeket meg hasonlókat. Tartós cuccokat (lisztek, fűszerek, cukor, xilit, kókuszzsír, olivaolaj stb. plusz tisztasági, higiéniai dolgok) havi 1-2 alkalommal bevásárolok, egyébként meg mindig frissen veszem, max 2 napra, ami épp kell. Nem csinálok menütervet, ad hoc főzök, amit megkívánunk vagy eszünkbe jut, annyit, amennyi egyszer elfogy. Kocsival járok mukába, hazafelé nagyjából 15-20 perc, amíg összeszedem és kifizetem, ami kell, nem egy egetrengetően időigényes program.
2017. aug. 20. 07:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!