Melyik vasarlasi mod a hasznosabb szerintetek? Ti hogyan csinaljatok?
Fizetes utan nagybevasarlast tartani , hogy legyen minden es teli legyen a huto, fagyaszto, kamra, polcok. Mindezt ugy, hogy par hetre vagy akar egy honapra legyenek elegendoek az elelmiszerek.
Vagy: mindig csak annyit vasarolni, amennyi epp az aznapi eveshez kell (reggi, ebed , vagcsora, munkaba/ suliba) ?
Csak ilyenekre gondoltam mint krumpli, hagyma, fuszerek, olaj, teszta, liszt, tojas, cukor, tej szoszok, fagyasztott zoldseg gyumolcs, husok, kenyer, vaj, stb... ki mit szokott meg otthon tartani attol fugg.
Amikbol osszelehet rittyenteni egy vacsorat ha ugy van, es nem kell meg elszaladni a boltba fel kilo krumpliert ,
Én mindig veszem, amiből már kevés van, folyamatosan több hónapra elég étel van itthon (persze ez tartós élelmiszerből, nem lenne poénos hónapokig nem menni boltba, már egy hét is necces, a zöldségek miatt).
Szeretem is így, de eleve nagyobb kiszerelésben vásárolok a webről, viszonylag olcsón. Kókuszreszeléket pl. 5 kilót veszek egyszerre. Mazsolát is minimum ennyit, az nagyon fogy. Kakaót is kilószámra.
Hogy mi a hasznosabb? Emberfüggő. Én el nem megyek a boltba, a legközelebbi Coop és 2 órát venne el az út... De oda sosem járunk, drága és nincs választék. De nem is szeretek naponta boltba járni, az engem nem szórakoztat.
Nyilván aki friss kenyeret vesz meg még romlóbb ételeket, annak más. Én alapanyagokat veszek, a zöldség, gyümölcs a legromlandóbb, utána jön a sajt, tojás s utána a tartósabb élelmiszerek. Tejféle kell? Csinálok. Kenyér kellene (bár nem kell)? Sütünk. Ez teljesen más stílus.
Heti egyszer vásárolok
Az alap élelmiszert ( konzerv, liszt, cukor, száraz tészta), hüvelyeseket(bab borsó lencse) mindig akkor, amikor felbontottam az utolsó zacskóval. Általában van egy alap készlet, amit akkor pótolok, ha a kamrából kihoztam az utolsó csomagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!