Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A hal miért nem számít húsnak?...

A hal miért nem számít húsnak? Pl. Sok vegetáriánus is eszi, meg elvileg húshagyó kedden is lehet, mert hogy az nem hús

Figyelt kérdés

2016. nov. 10. 21:44
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
85%

"A makrobiotika engedi a hal evését, egyéb állati eredetű dolgot viszont nem enged, de nem az állatok védelme miatt. A rendes vegán sz állatok miatt nem eszik se húst, se halat, se mézet, semmilyen állati eredetű táplálékot. Én is ismerek vegetáriánust, aki nagyon ritkán eszik halat, s"

Ez tökéletes önellentmondás. Vagy fogyasztasz húst vagy nem. Ha igen, nem vagy se vegetáriánus, se vegán mert annak ALAPFELTÉTELE, hogy nem fogyaszt olyasmit amihez az állat halála szüksèges.

Ha ez nem teljesül akkor nem vagy vegán ilyen egyszerű. Makrobiotikus igen felőlem, de vegán soha semmilyen értelmezésben nem!

2016. nov. 11. 10:18
 22/34 anonim ***** válasza:
0%
20 a nagy részére válaszoltam a kérdésednek, szerintem. A makrobiotika többek között éghajlat szerint enged, vagy nem javasol élelmiszereket, északon pl. javasolt a hús, mert ott nincs megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs, de más az étrendje a nőknek, férfiaknak, évszakok szerint, vagy betegség esetén, a betegség típusa szerint. Illetve régi japán hagyományok alapján vannak rangsorolva az élelmiszerek, de ez kicsit bonyolultabb és nagyon nehezen betartható rendszer eúrópában. Mindenesetre én a makrobiotikus étkezés mellett határozottan jobban érzem magam, a vegán étrendtől pedig nem érzek semmit. Aki a makrobiotika elveit követi általában egészségügyi gondokkal küzd és jobban akar lenni, nem az állatvédelem a lényeg, de ez az én esetemben, nem azt jelenti, hogy nem érdekel semmilyen szinten az állatvédelem.
2016. nov. 11. 10:22
 23/34 anonim ***** válasza:
21 nem is használom a vegán szót magamra, úgyhogy nyugi. Régebben próbálkoztak ezzel mások, hogy egyszerűbb legyen kifejezni egy állati eredetű termékektől mentes, de halat (tehát ez egy kivétel, nyilván a hal az egy állat) fogyasztó étrendet, de a vegánok nem tudnak kompromisszumot kötni, én meg véletlen sem szeretném magamat vegánként feltüntetni, kezd szitokszová válni, szóval inkább elmesélem, hogy mit eszek és mit nem.
2016. nov. 11. 10:27
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
minden héten egy újjabb verzió ,szánalmas...
2016. nov. 11. 10:29
 25/34 anonim ***** válasza:
87%

Miért kellene a vegánoknak kompromisszumot kötni a te kedvedért?

Egyszerűbb ha nem nevezed magad annak ami nem vagy...

2016. nov. 11. 10:30
 26/34 anonim ***** válasza:
39%

25 ez ugyanaz a vita, mint kb. 1 évvel ezelött ugyanitt, nem szeretném.folytatni

- nem én akartam magamat úgy hívni, hanem az erről szóló szakirodalom

- kényelmesebb 1-2 szóban leírni valamit, mint 10 mondatban, te is emiatt használod a vegán szót

- nagyon remélem, hogy a vegánoknak nagyobb örömük is van az életben, mint hogy vegánoknak hívják magukat, mert az azért nem lehet túl sok boldogság

- egyszerűen csak igyekeztünk definícióként nézni a vegán szóra és azt bővíteni, de ez a vegánoknak elfogadhatatlan, úgyhogy ehhez alkalmazkodunk, én is és ahogy elnézem mások is, ugyanakkor pl. felőlem bárki állíthatja magáról, hogy mondjuk a makrobiotika elvei szerint étkezik és utána azt egyáltalán nem tartja be, engem egyáltalán nem érdekel, éppen emiatt nem értem a vegánok ragaszkodását egy szóhoz, de oké, ilyenek vagytok, nekem nem gond.

2016. nov. 11. 10:48
 27/34 anonim ***** válasza:
78%
Azok a vegetáriánusok találták ki hogy a hal nem hús akik a zöldséggel nem laknak jól . Egyébként akkor a gyíkhús az mi hisz a gyík is hidegvérű akkor az nem hús? Rádásul a sertéskonzervre is mondják hogy gyíkhús pedig a sertés melegvérű, hát most már teljesen összezavarodtam
2016. nov. 11. 15:51
 28/34 ede1219 ***** válasza:

"Rádásul a sertéskonzervre is mondják hogy gyíkhús"

Az a löncshús "katonai" megnevezése.

2016. nov. 11. 16:12
 29/34 anonim ***** válasza:
#27: Még a vegán, sőt a nyersvegán, sőt a low carb nyersvegán (biztos van ilyen is, sima vegánban van) sem csak zöldséget eszik... Nemhogy a vega. Én jóllakom pl. 10 tojással, csak emiatt nem kell húst ennem, ha hal, ha nem. De a növényi napjaimon is jól szoktam lakni. Nem zöldséggel, mert azzal képtelen vagyok, próbáltam.
2016. nov. 11. 20:16
 30/34 anonim ***** válasza:
57%
Köszönöm szépen ezt a rengeteg 0%-ot, különösen viccesnek találom, hogy ha valakinek a kérdésére válaszolok az is 0% (!?), pedig ott aztán semmi olyan nem volt leírva, ami bármilyen szinten ellentétes lenne a vegán étrenddel, egyszerűen csak bemutattam egy másik táplálkozási formát. Tudjátok a gyk tele van tinikkel, de még nekik is el lehet magyarázni a dolgokat, pedig nem abban az életkorban vannak, akikre könnyű lenne hatni. Na de a vegánok, hát velük gyakorlatilag felesleges beszélgetni, mert az érvelés, vagy valaminek az átgondolása is nehezükre esik. Nyugodtan feszüljetek rá a piros kézre, a fél világ utál benneteket az arrogáns stílusotok és az állandó felsőbbrendűségi komplexusotok miatt, nem véletlen írtam, hogy semmiképpen sem szeretném vegánként bemutatni magam. A vegán étrend és az elv jó lenne, de valamiért vonzza a hülyéket.
2016. nov. 12. 11:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!