A hal miért nem számít húsnak? Pl. Sok vegetáriánus is eszi, meg elvileg húshagyó kedden is lehet, mert hogy az nem hús
"A makrobiotika engedi a hal evését, egyéb állati eredetű dolgot viszont nem enged, de nem az állatok védelme miatt. A rendes vegán sz állatok miatt nem eszik se húst, se halat, se mézet, semmilyen állati eredetű táplálékot. Én is ismerek vegetáriánust, aki nagyon ritkán eszik halat, s"
Ez tökéletes önellentmondás. Vagy fogyasztasz húst vagy nem. Ha igen, nem vagy se vegetáriánus, se vegán mert annak ALAPFELTÉTELE, hogy nem fogyaszt olyasmit amihez az állat halála szüksèges.
Ha ez nem teljesül akkor nem vagy vegán ilyen egyszerű. Makrobiotikus igen felőlem, de vegán soha semmilyen értelmezésben nem!
Miért kellene a vegánoknak kompromisszumot kötni a te kedvedért?
Egyszerűbb ha nem nevezed magad annak ami nem vagy...
25 ez ugyanaz a vita, mint kb. 1 évvel ezelött ugyanitt, nem szeretném.folytatni
- nem én akartam magamat úgy hívni, hanem az erről szóló szakirodalom
- kényelmesebb 1-2 szóban leírni valamit, mint 10 mondatban, te is emiatt használod a vegán szót
- nagyon remélem, hogy a vegánoknak nagyobb örömük is van az életben, mint hogy vegánoknak hívják magukat, mert az azért nem lehet túl sok boldogság
- egyszerűen csak igyekeztünk definícióként nézni a vegán szóra és azt bővíteni, de ez a vegánoknak elfogadhatatlan, úgyhogy ehhez alkalmazkodunk, én is és ahogy elnézem mások is, ugyanakkor pl. felőlem bárki állíthatja magáról, hogy mondjuk a makrobiotika elvei szerint étkezik és utána azt egyáltalán nem tartja be, engem egyáltalán nem érdekel, éppen emiatt nem értem a vegánok ragaszkodását egy szóhoz, de oké, ilyenek vagytok, nekem nem gond.
"Rádásul a sertéskonzervre is mondják hogy gyíkhús"
Az a löncshús "katonai" megnevezése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!