A csirkemell izomhúsnak számít? Meg a nyesedék?
2-es!
Szánjál már rá légy oly kedves annyi időt, hogy ezt az értéktelen részt alátámasztod valami valós érvvel!
Bármilyen szempontból.
(Csak azért nem köszönöm meg előre, mert nem valószínű, hogy lesz mit...)
Nem bántsátok a 2-est, hamarossan bevalja, hogy az satjtó hiba volt. Ö is tudja, hogy a csirkemellben sok a fehérje, ezért nagyon értékes. Ha meg valaki még el is tudja készíteni, akkor még finom is.
Néhány fogyókúrázóstol meg azt hallottam, hogy ilyen húsokat esznek vacsorára mert abban nem nagyon van ami lerakódna.
Ha nem is abban a formában, ahogy azt a 2-es leenterezte, de egyetértek vele.
Persze szép dolog, hogy van benn fehérje, illetve, ha valaki jól el tudja készíteni, akkor finom is lehet egy csirkemell, de igazából a legjellegtelenebb része a csirkének. Sokkal finomabb a szárnya, a combja. Igazából azért lett mégis a "Leghasználtabb" része a csirkének, mivel a legnagyobb egybefüggő, csontnélküli húsról beszélünk, legkönnyebb kezelni (szeletelni), és akár töltött hús is készíthető belőle, míg a combhúsból ez nehezen kivitelezhető. Ennek ellenére a 2-es nem mondott hülyeséget. Egy csirkemellfilé csak sóval borssal elkészítve, akármilyen vajpuha lesz, nem lesz olyan ízes, mint egy csirkecomb. Ezen kár vitatkozni.:)
Amúgy igen, izomhúsnak számít, lényegében minden hús izom (+ zsírszövet, meg inak).
Úgy látszik itt valami össze van keverve, mégpedig a népszerüség az értékkel.
A 2-es úgy kellet volna, hogy mondja: a legkevesebbet kedvelt.
Az visszont azért van mert, rengetegen vannak akik nem ismernek mindenféle konyhatitkot. A csirkemell a legigényessebb az elkészitésnél. Az ember nem ügyel az elkészitési modra, nem ügyel a hõre, az idöre, már is van egy készitmény ami nem kell senkinek. De ettöl nem értöktelenebb hanem, népszerütlenebb.
hetes: boldog, boldogtalan csirkemellet csinál. minden étterem, mindenki otthon...és igen, kiszárítják, tönkreteszik stb. De attól még, mert meg lehet csinálni úgy, hogy puha és szaftos maradjon, attól még a comb jobb ízű. A mell előnye, hogy olyan semleges az íze, hogy szinte bármihez használhatod, de ez a hátránya is.
(és én egyébként szeretem a csirkemellet, de ettől még tisztában vagyok azzal, hogy a combnak önmagában is érdekesebb íze van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!