1. Pörgesd meg egy kicsit sóval, majd lisztbe forgatva, bő zsírban (olajban) süsd meg.
Készíts valami mártást: sajtmártás, fokhagymás, gombás, lecsós, amit akarsz, rakd bele vissza a husit, egy rotyogtasd össze. Főtt rizs, tészta, esetleg sült krumpli körettel.
2. Rizseshúst jó sok zöldséggel, zöldborsóval
3. Akármilyen tokányt is készíthetsz belőle
4. Végülis pörköltet is főzhetsz belőle, pl. tejfölösen, nokedlivel, ubi salival
A fentieken kívül, ha egy kis csíkokra vágott szalonnát sütsz, azon megdinszelsz finomra vágott hagymát, majd a húsdarabokat ezen megsütöd. ledarálod, a szalonnás zsírral együtt. utána darálhatsz még 1-2 keménytojást, attól függ mennyi a hús. ha száraz lenne, akkor még egy kis vaj, margarin (zsír) mehet bele. jó sok fűszer, só, bors, majoranna, préselt fokhagyma, esetleg őrölt kömény, kis pirospaprika, mustár és végül annyi tejföl, hogy finom krémes legyen.Kóstolni kell, hogy eltaláljuk az ízlésünknek megfelelő ízt.
hideg vagy melegszendvicsnek, akár tízórainak csomagolva, vacsorának is nagyon finom és egyszerű.
Köszönöm a válaszokat!
Tegnap vettem egy kilót, mert friss volt és olcsó a hentesnél.
Amit 4-es írt, azt ki is próbáltam, és hatalmas sikert aratott a családban!
Igaz, kisebb módosításokkal, a saját szájízünk szerint, de a lényeg az ötlet volt.
A többi között is van hasznos, amikor majd felolvasztom a lefagyasztott adagokat, élni fogok vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!