Mit készítenétek egy zacskó 750 g fagyasztott vegyes zöldségből?
Finomfőzeléket.
Nagy adag zöldséglevest
Én tojással együtt imádom, picit megpárolni, majd ráütni a tojást.
A tárkonyos pulykaraguba is sok zöldésg kell, receptet fejből nem tudod, de gúgli biztos talál.
Itt egy finomfőzelék recept, bár én ennél egyszerűbben csinálom:
kevéske zsíron átforgatom a zöldséget (ami éppen van), majd pici vízzel felengedve, födő alatt puhára párolom. Közben két ujjammal egy csipet sót is teszek bele. A 2 évesed miatt most esetleg az őrölt borsot ne rakd rá!
Ha puha, egy kicsit több vizet rá, majd:
- vagy csinálsz egy kis habarást (kevéske vízbe, vagy tejbe lisztet símára kavarsz, és összeforralod), vagy egy picike rántással sűríted és tejföllel ízesíted.
A lényeg, hogy ezek után még egy gondolatnyi cukrot is szoktam bele főzni.
Ha ez a vegyes-zöldség inkább répa-gyökér, akkor talán hamis vadas-mártás-szerű valamit készítenék belőle, és kifőzött tésztára tenném mártásnak.
Hamis vadasmártás:
apróra vágott hagymát dinsztelsz, ráteszed a zöldségfélét, átforgatod rajta, majd kevés vízzel födő alatt,pici sóval, fűszerekkel puhára párolod. Összeturmixolod, vagy összetöröd és visszarakod a lángra. Lisztet szórsz rá, majd abban a percben vízzel hígítod, és ekkor a sűrű zöldséges masszát kapsz. Tejföllel, pici mustárral és kevéske cukorral ízesíted.
Ezt teszed a tányérra kiszedett főtt tészta tetejére.
6-oska ez fincsinek tűnik!
Főételként, vagy valami mellé köretként, esetleg nasinak szoktad adni?
Levest.
Vöröshagymát pirítasz egy csík szalonnával, vagy valami füstölt, apróra vágott hússal. Erre rá a zöldség, felöntöd vízzel, só, bors, majoranna bele, ha megfőtt a zöldség akkor berántod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!