Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit készítenétek egy zacskó...

Mit készítenétek egy zacskó 750 g fagyasztott vegyes zöldségből?

Figyelt kérdés
Persze vannak itthon mindenféle hozzávalók, de ezt szeretném alapnak. Olyan receptet kérnék ami két felnőttnek és egy 2 éves kisgyereknek 2 napig elég. Köszönöm!
2013. jan. 3. 13:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Finomfőzeléket.

Nagy adag zöldséglevest

2013. jan. 3. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Recepttel együtt ha lehetne...
2013. jan. 3. 13:31
 3/11 anonim ***** válasza:

Én tojással együtt imádom, picit megpárolni, majd ráütni a tojást.

A tárkonyos pulykaraguba is sok zöldésg kell, receptet fejből nem tudod, de gúgli biztos talál.

2013. jan. 3. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

[link]


Itt egy finomfőzelék recept, bár én ennél egyszerűbben csinálom:

kevéske zsíron átforgatom a zöldséget (ami éppen van), majd pici vízzel felengedve, födő alatt puhára párolom. Közben két ujjammal egy csipet sót is teszek bele. A 2 évesed miatt most esetleg az őrölt borsot ne rakd rá!

Ha puha, egy kicsit több vizet rá, majd:

- vagy csinálsz egy kis habarást (kevéske vízbe, vagy tejbe lisztet símára kavarsz, és összeforralod), vagy egy picike rántással sűríted és tejföllel ízesíted.

A lényeg, hogy ezek után még egy gondolatnyi cukrot is szoktam bele főzni.

2013. jan. 3. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Ha ez a vegyes-zöldség inkább répa-gyökér, akkor talán hamis vadas-mártás-szerű valamit készítenék belőle, és kifőzött tésztára tenném mártásnak.


Hamis vadasmártás:

apróra vágott hagymát dinsztelsz, ráteszed a zöldségfélét, átforgatod rajta, majd kevés vízzel födő alatt,pici sóval, fűszerekkel puhára párolod. Összeturmixolod, vagy összetöröd és visszarakod a lángra. Lisztet szórsz rá, majd abban a percben vízzel hígítod, és ekkor a sűrű zöldséges masszát kapsz. Tejföllel, pici mustárral és kevéske cukorral ízesíted.

Ezt teszed a tányérra kiszedett főtt tészta tetejére.

2013. jan. 3. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Zoldsegropogos. Megfozod vagy parolod a zoldseget. Megszorod liszttel, belekeversz egy tojast es besurited. Ha kihult, kanallal kiszaggatod, bepanirozod es kisutod. Le is lehet fagyasztani a "galuskakat" panirozva.
2013. jan. 3. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

6-oska ez fincsinek tűnik!

Főételként, vagy valami mellé köretként, esetleg nasinak szoktad adni?

2013. jan. 3. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Krumplipuret szoktam melle csinalni, azzal foetelnek is elmegy.
2013. jan. 3. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Oké, köszi!
2013. jan. 3. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Levest.

Vöröshagymát pirítasz egy csík szalonnával, vagy valami füstölt, apróra vágott hússal. Erre rá a zöldség, felöntöd vízzel, só, bors, majoranna bele, ha megfőtt a zöldség akkor berántod.

2013. jan. 3. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!