Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kaptam egy zacskó szárazbabot...

Kaptam egy zacskó szárazbabot fagyasztva, hogyan használhatom fel?

Figyelt kérdés

Ki kell olvasztani?Áztatni kell ezt is?

BUÉK! :)



2013. jan. 1. 09:10
 1/7 anonim ***** válasza:
18%

Igen, ki kell engesztelned!:)))

Érdekes, mert a nyers szárazbabot sohasem fagyasztottuk.

Persze azt is jó lenne tudni, hogy milyen fajta!

Ha az a nagyszemű, (mint a hüvelykujjadon a köröm) fekete-fehér tarkabab, az elsősorban babsalátának nagyon finom.

A közepes méretű, barna héjú u.n. tarka-babot levesnek imádom, ha akarsz, főzöl bele valami füstölt husit, vagy kolbászt is, jó sok zöldséggel szeretem.

A fehér színű apró szemű, általában gyöngybabnak hívják, abból is lehet levest is, de én leginkább abból babfőzeléket készítek.


Ha valóban nyers, akkor bizony kiengedés után célszerű beáztatni is egy időre, a főzési időt tudod lerövidíteni vele.

BUÉK!

2013. jan. 1. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Fagyasztani a friss babot szokták, szárítás után nincs értelme, mert az már "tartósított". Simán megfőzöd levesnek/főzeléknek, mint nyáron a fejtett babot.
2013. jan. 1. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan úgy használd mintha nem is lett volna lefagyasztva.

Én mindent beteszek a fagyasztóba ami befér.

A bab nem zsizsikesedik meg, a dió a mák nem avasodik meg.

Még a házilag készített zsemlemorzsát is beteszem.

2013. jan. 1. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

:) Köszönöm mindenkinek!

A válaszok alapján gondolom,friss fejtett nagy szemű fekete-fehér azaz tarka babom van :)

Tehát nem száraz :P

2013. jan. 1. 10:35
 5/7 Andizsuzsi ***** válasza:
20%
Bizony van értelme a száraz babot fagyasztani, így ugyanis megfagynak benne a zsizsik lárvák, nem fejlődnek ki a bogarak, nem zsizsikesedik meg a bab. A babzsizsik csak a száraz babot támadja meg, tehát ha a leszedett szárazbabot lefagyasztjuk, akkor megelőzhetjük a lárvák fejlődését. Viszont ha valóban szárazbabot kaptál, akkor nyugodtan kiengedheted, és tárolhatod a konyhában fagyasztás nélkül is - mi kb. 1 hétre szoktuk a fagyasztóba tenni ősszel.
2013. jan. 1. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
20%

Azt nemigazán kell áztatni, a főzési ideje is sokkal rövidebb, mint egyéb baboké.

Vigyázz a mennyiséggel, mert mire megfő, ez is 3x annyi lesz, mint nyersen!

2013. jan. 1. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2013. jan. 4. 17:49

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!