Kaptam egy zacskó szárazbabot fagyasztva, hogyan használhatom fel?
Ki kell olvasztani?Áztatni kell ezt is?
BUÉK! :)
Igen, ki kell engesztelned!:)))
Érdekes, mert a nyers szárazbabot sohasem fagyasztottuk.
Persze azt is jó lenne tudni, hogy milyen fajta!
Ha az a nagyszemű, (mint a hüvelykujjadon a köröm) fekete-fehér tarkabab, az elsősorban babsalátának nagyon finom.
A közepes méretű, barna héjú u.n. tarka-babot levesnek imádom, ha akarsz, főzöl bele valami füstölt husit, vagy kolbászt is, jó sok zöldséggel szeretem.
A fehér színű apró szemű, általában gyöngybabnak hívják, abból is lehet levest is, de én leginkább abból babfőzeléket készítek.
Ha valóban nyers, akkor bizony kiengedés után célszerű beáztatni is egy időre, a főzési időt tudod lerövidíteni vele.
BUÉK!
Ugyan úgy használd mintha nem is lett volna lefagyasztva.
Én mindent beteszek a fagyasztóba ami befér.
A bab nem zsizsikesedik meg, a dió a mák nem avasodik meg.
Még a házilag készített zsemlemorzsát is beteszem.
:) Köszönöm mindenkinek!
A válaszok alapján gondolom,friss fejtett nagy szemű fekete-fehér azaz tarka babom van :)
Tehát nem száraz :P
Azt nemigazán kell áztatni, a főzési ideje is sokkal rövidebb, mint egyéb baboké.
Vigyázz a mennyiséggel, mert mire megfő, ez is 3x annyi lesz, mint nyersen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!