Van egy zacskó fagyasztott tengeri hal filém, hogyan készítsem el?
Annyi verzió lehetséges.
Egy nagy kedvencem Burmából:
A szétnyomott fokhagymát kevés vajon megfuttatjuk. A halszeleteket (bármelyik halféleség használható) kivajazott edény aljára helyezzük és sózzuk. Leöntjük a fokhagymás vajjal. Sáfránnyal ízesítjük, durvára vágott vöröshagymával és karikázott zöldpaprikával meghintjük. Kevés citromot csepegtetünk rá, babérlevelet adunk hozzá és 1 dl fehérbort öntünk alá.
Alufóliával befedjük, és előmelegített sütőben puhára pároljuk. Burgonyapürével tálaljuk.
De sok öntet is passzol hozzá, pl joghurt + citrom (ha hozzá tudsz jutni helyette szömörce, valami fantasztikus íze van) + kapor/petrezselyem. Zöldfűszereket is használhatsz, vagy csak simán megsózod, megborsozod és kisütőd.
Kiolvadt a halfilére só, bors
olajozott tepsibe rakod,
rá joghurt, citromlé, fokhagyma keveréke
15-20 percig sütöd.
A joghurthoz keverhetsz tormát, mustárt, szójaszószt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!