Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A régi nagy kenyerek mitől...

A régi nagy kenyerek mitől voltak sokáig frissek, jobb izűek?

Figyelt kérdés
Nem is voltak gluténbetegek.
2024. júl. 6. 05:31
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
74%

Nem voltak gluténbetegek, csak a "fura gyerek, aki mindig hányt" meg a "sajnos Pannika öt évesen meghalt, senki se érti".

Az, hogy több krónikus beteg van azt jelenti, hogy kevesebb a halálozás, meg a diagnosztizálatlan találány.

2024. júl. 6. 09:55
 12/35 anonim ***** válasza:
77%
#11 vagy meghalt pár hónapos csecsemőként "bélhurutban", ami pont azért volt, mert tehéntejjel, lisztezett feles tejjel, lisztes, grízes dolgokkal kezdték a babát hozzátáplálni. De laktóz vagy gluténérzékenység az bezzeg nemvót.
2024. júl. 6. 15:13
 13/35 anonim ***** válasza:
69%

12, jó esetben.

Pont most olvastam, hogy a viktoriánus Angliában szokás volt a lisztet krétaporral kiegészíteni. Itthon nem tudom mi volt de se a béke beli, se a kommunizmus alatt a molnár nem volt olyan keményen fogva mint most az fix. De amit lehetett, kilopták szerintem, pláne úgy, hogy nem lehetett kimutatni.

A háborúk alatt aztán végleg cudar világ volt, mindenki evett amit talált, ezt már (remélem) senki nem fogja nosztalgikusnak találni.

És hogy megpenészedett-e? Meg hát. Ha nem lenne ilyen probléma, nem próbálnák megoldani.

Azok a mesék megvannak, amikor mindenki "vírusosan" táncol, az emberek belehalnak a vígasságba?

Na, ez valószínüleg anyarozs fertőzések voltak.

2024. júl. 6. 16:00
 14/35 anonim ***** válasza:
72%
semennyivel nem volt jobb regen mondhatni izetlen toltelek volt a kenyer. mindenfele szar hitvany liszteket meg liszt szarmazekokat osszesutottek adtak hozza koszos asztali sot es ettek joizuen. a mai elelmiszeripar mar nem itt tart
2024. júl. 6. 23:05
 15/35 A kérdező kommentje:
Nem vagyok mai darab úgyhogy ettem régen jó kenyeret. A mai kovászos kenyerektől hányingerem van.
2024. júl. 7. 18:31
 16/35 A kérdező kommentje:
Azokból még nem spóroltak ki semmit, a kenyér kenyér volt, a tej meg tej. Ilyen olyan "érzékeny" szóval glutén meg laktóz meg anyámkínja nem is volt ismert.
2024. júl. 7. 18:33
 17/35 anonim ***** válasza:
83%
Ha hányingered van a kenyértől, akkor talán ki kellene vizsgáltatni orvossal.
2024. júl. 7. 18:37
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
#16 ok, boomer. Az, hogy te nem ismertél valamit, az nem azt jelenti, hogy nem létezett.
2024. júl. 7. 18:47
 19/35 anonim ***** válasza:
3: A kettes rögtön visszamenőleg kiütéssel győzött.
2024. júl. 7. 18:54
 20/35 A kérdező kommentje:
Az ízétől van hányingerem, semmi bajom, ne aggódj.
2024. júl. 7. 19:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!