Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A (jobb) pékségekben kapható...

A (jobb) pékségekben kapható kenyereket milyen lisztből sütik, és milyen élesztőből? Többi lent.

Figyelt kérdés

Gondolom nem ilyen lakosságnak szánt sima bl55 vagy nagyi titka kenyérlisztből.

Ezek valami francia, olasz lisztek?

Mert más az íze kisulve mint az itthon kapható liszttel többségének.

A másik az élesztő. Olyan nagy levegosek a bolti kenyerek. A budafoki vagy az összes más élesztő kisutes után nem adja át ezt a laza könnyű szerkezetét. Aki már sütött otthon kenyeret az tudja.

Hogy lehetne házilag jó kenyeret előállítani?

Kézműves lisztet kellene venni ilyen. Kis malombol?

2020. nov. 5. 00:43
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
A jó kenyérhez csak liszt meg kovász kell, semmi több.
2020. nov. 5. 00:48
 2/9 A kérdező kommentje:
...
2020. nov. 5. 00:57
 3/9 anonim ***** válasza:
36%
1# Most jol esett idebofogni? Hagyjuk mar a kovaszos kenyeret, meg hogy mi a jo kenyer. A kerdezonek a sima peksegi feher kenyer a nyero, ahogy pl nekem is. A kovaszostol a hanyinger kerulget. En is kivancsi vagyok amugy ra hogy hogy lehet olyan kenyeret sutni. :(
2020. nov. 5. 01:34
 4/9 anonim válasza:
98%
Szerintem nem csak az összetevők hanem a sütő is fontos. Gőzbefúvásos pl. Azt otthon nem tudod meg csinálni.
2020. nov. 5. 05:19
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsónak nagyon igaza van.... nekem gyerekkoromban nagymamám még kemencében sütötte a kenyeret. Ugyanő, ugyanabból a lisztből, ugyanúgy később, mikor a tanya el lett adva, sütőben próbálta, és közel sem lett olyan... a sütő az nagyon sokat tesz. Meg a dagasztás. A gépekkel szerintem nagyon jól ki tudják dagasztani.

Ami a lisztet illeti, mi malomból vesszük, és a pékség ugyanonnan viszi a kenyérlisztet, mégis más lesz a kenyerük.

2020. nov. 5. 06:35
 6/9 anonim ***** válasza:
70%
Wessex lisztet hasznalmak a jobb pékségekben (es kovaszt).
2020. nov. 5. 07:21
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én sima lisztből szoktam vagy kelt tészta lisztből. Élesztőt vagy kovászt teszek hozzá, kicsi sót, lehet bele margarint is, aki úgy szereti.

Sütés közben lehet alá egy kis lábasban vizet tenni, sütés után pedig lekenni hideg vízzel.

2020. nov. 20. 09:33
 8/9 Progresszor ***** válasza:

BL80 (Kenyérliszt - nekem a tüskeszentpéteri vált be )

+ kilogrammonként 15-25 dkg sikér (glutén azaz búzafehérje - biobolt)

+ késhegynyi aszkorbinsav(E300 azaz C-vitamin ;) - gyógyszertár)

+ só

+ víz

+ élesztő

2020. nov. 20. 14:47
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ráhibáztál pont arra a 2 összetevőre, amihez te is hozzájuthatsz.

A liszt sima magyar liszt, semmi extra, bl 80-as kenyérliszt.

Az élesztő noname, nagy kiszerelésű tömb, teljes mértékben ugyanaz mint a budafoki.

Minden más különbözik!

A dagasztás, a kelesztés, az érlelés (ezt pl sokan kihagyják, vagy azt se tudják, mi az, vagy összekeverik a kelesztéssel) az utókelesztés, a sütés.

Kenyeret pl kemencében kell sütni, sütőben nyilván, soha nem lesz olyan.

A másik, ha nem kézműves kovászos kenyérrel hasonlítod össze a sajátodat, hanem egy sima kommersz házi jellegűvel, abban olyan adalékanyagok vannak, ami lazává, ahogy te mondod, levegőssé teszik. Ezt otthon szintén nem tudod megcsinálni.

Gőzös sütővel , és jó recepttel elérhető valami hasonló, de profi technika, és adalékanyagok nélkül soha nem fogsz tudni ugyanolyat csinálni.

2020. nov. 20. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!