Miből készíthetik azt a paradicsomos szószt, amit pékségekben használnak?
Figyelt kérdés
Tesco-s péksütiken is az szokott lenni, gondolom, valami legolcsóbb dolog, de biztosan nem sima ketchup. Kicsit édeskés. Valahogy szeretném itthon is megcsinálni.2019. szept. 1. 21:03
1/8 anonim válasza:
A nagyüzemekben kész porokkal dolgoznak, amit vízzel elkevernek és kész a cucc.
2/8 anonim válasza:
Minden ilyen paradicsomos szósz paradicsomból készül, csak minőségben tér el annak százalékos tartalma. Pl. az olcsó ketchupban is csak 20% paradicsom van, a többi cukor és víz, azért folyik annyira. De nem tudom konkretan milyen, mert nem szoktam ilyen péksütit enni
3/8 anonim válasza:
Fogsz egy adag sűrített paradicsomot, vízzel összefőzöd, fűszerezed, cukrozod. Kb. ennyi.
4/8 A kérdező kommentje:
Sajnos biztos nem csak ennyi, mert próbáltam már sokféleképp és még csak nem is hasonlított. Én is gyanakszom arra, hogy valamilyen porból van.
2019. szept. 1. 21:42
5/8 anonim válasza:
A port is készíteni kell vmibol, pl. liofilizállás stb. De nem az adja az izét, a titka a fűszerezés.
7/8 anonim válasza:
Paradicsomból.
A "paradicsompor" is paradicsomból van.
8/8 anonim válasza:
Bolognai vagy milánói alappor. Víz,fűszerek ízlés szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!