Almás kalács mintájára lehet-e készíteni paradicsomos kalácsot?
"Csak akkor születtek nagy dolgok,
Ha bátrak voltak, akik mertek
S ha százszor tudtak bátrak lenni,
Százszor bátrak és viharvertek.
....
Ez a világ nem testálódott
Tegnaphoz húzó, rongy pulyáknak:
Legkülömb ember, aki bátor
S csak egy külömb van, aki: bátrabb.
...."
Paradicsomból minden évben teszek el kétféle lekvárt,
Az egyik, ami leginkább a hecsedlihez hasonlít, fahéjjal, kevés szegfűszeggel és vaniliával van ízesítve.
A másik lekvár, az alma-szilva-paradicsom, (még anyósomtól tanultam), sűrű, és finom, ebben is fahéj van, nagyon jól használható sütemények töltésére, palacsintába...
Tehát, ha besűríted a paradicsomot, használható sütemények töltésére, de az általad felsorolt süteményekben, a nyers paradicsom, nagy víztartalma miatt, nagyon eláztatnà a tésztát.
Viszont én szoktam sütni egy egyszerű kevert piskótát, amibe szintén paradicsomlé kell. Itt a receptje, megéri egyszer megkóstolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!