Husveti kalacs?
Sütés után max. 2-3 nap, amíg jó.
Viszont ha túl soknak találod, akkor adagoban lefagyaszthatod, ha magától olvad ki, akkor nem lesz mas, mint frissen.
Persze húsvétra gondolom, egész kalácsot akarsz az asztalra tenni, de idöt meg munkát szeretnél spórolni.
Erre megoldás, ha a kalácsot formázás után, de a második kelesztés elött lefagyasztod. Ezt húsvétkor egy-két óráig a konyhában olvasztod, utána sütöd, ahogy megszokott, akkor lényegében csak a sütési idö az, amit rá kell szánni, és tényleg friss lesz.
Csak fagyasztáskor figyelj, hogy alaposan be legyen csomagolva - két réteg fagyasztós zacskóba, ne olcsó valamibe -, így biztos nem lesz semmi baja.
Én évek óta így készítem, mert a dagasztás-kelesztés-formázás sok idöt vesz igénybe, így meg kb egy óra a sütés, több idö nem kell rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!