Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Most, hogy már több rovar...

Most, hogy már több rovar felhasználását engedélyezte az Európai Bizottság, érdekelne, hogyha a boltban vásárolok valamit, akkor az összetevők listájából rájöhetek-e, hogy rovar felhasználásával készült?

Figyelt kérdés

Tehát kötelező-e jelölni, hogy pl.: Acheta Domesticus (házi tücsök), vagy sunyi módon csak annyit írnak esetleg rá hogy: "fehérje" vagy "fehérjeforrás" vagy legalább annyit írnak, hogy "állati fehérje"? Nem szeretnék semmilyen formában rovart enni!

Konkrétan mely élelmiszerlánc milyen termékeiben lehet ilyesmi? Ha magyar a gyártó, az garancia lehet, hogy nincs benne rovar?

2023. jan. 28. 20:25
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 50-es:

ne hari, de te honnan tudod, hogy én mit eszek és mit veszek és miért személyeskedsz folyton?!

Nem, nem eszem epres joghurtot (se) - nyugodjál ebbe bele! :D

Én azon hördülök fel, hogy a fogyasztókat miért nem tájékoztatják közérthetően az összetevőkről!

És ha te nem vagy kereskedő vagy gyártó, akkor viszont érthetetlen a számomra, hogy miért véded őket mégis ennyire... Mi érdeked fűződik ehhez?!

Ha fel lennének tünTETVE (hehe) közérthetően az összetevők és a rovarszármazékok, akkor a kérdező sem írt volna ki kérdést erről és most mi sem vitáznánk.

Neked fogyasztóként mi bajod lenne azzal, ha egy terméken őszintén fel lennének sorolva a rovarszármazékú összetevők ???

Oké, ha téged ezek nem érdekelnek és vígan zabálod az epres joghurtodat, de más fogyasztókat még érdekli és szerintem jogunk van tudni, hogy mit eszünk meg avagy mit akarnak velünk megetetni....

Hogy te ezt nem így látod, az sajnálatos és nem tudok veled mit kezdeni, bocs!

2023. máj. 23. 21:27
 52/53 anonim ***** válasza:
69%

Ó anyám...

"ne hari, de te honnan tudod, hogy én mit eszek és mit veszek és miért személyeskedsz folyton?!"

Mirlőtt szrmélyeykedést kiáltasz, érdrmes tisztábs jönnöd a fogal9m tartalmi kitételeivel. Semmi személyeskexőt nem írtam, a túlzott önérzetedről meg nem tehetek.

Nekem fogalmam sincs, hogy mit eszel, de a kommunikációd ekég árulkodó. Lehet belőle következtetni.

"Nem, nem eszem epres joghurtot (se) - nyugodjál ebbe bele! :D"

Akkot meg mit jajgatsz az atkák miatt? Kicsit ellentmondásos a sztori.

"Én azon hördülök fel, hogy a fogyasztókat miért nem tájékoztatják közérthetően az összetevőkről!"

És ez véletlenül pont a rovar téma kapcsán ötlött fel benned úgy, hogy arra sem veszed a fáradtságot, hogy elolvasd az ezzel kapcsolatos szabályozást...hagyjuk már...

"És ha te nem vagy kereskedő vagy gyártó, akkor viszont érthetetlen a számomra, hogy miért véded őket mégis ennyire... Mi érdeked fűződik ehhez?!"

Nem őket védem, hanem szmrmmbesíteni próbállak a gondilkodásmódod fonákságával és az álszent magatartással. . Szemmel láthatóan sikertelenül...

"Ha fel lennének tünTETVE (hehe) közérthetően az összetevők és a rovarszármazékok, akkor a kérdező sem írt volna ki kérdést erről és most mi sem vitáznánk."

Ha elolvasnád a szabályozást, nem döngetnél nyitott kapukat. És ezzel a maradék felvetéseidre is megkaptad a választ.

Fenntartva, hogy még mindig röhejes, hogy annyi szemét zabálása mellet pont ezen vagy fennakadva, ráadásul feleslegesen...

2023. máj. 23. 21:48
 53/53 anonim ***** válasza:
100%

Csak hogy elejét vegyem a további értelmetlen szájtépésnek. Olvasd, fogd fel és nyugodj le:

[link]

Szívesen

2023. máj. 23. 21:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!