Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Most, hogy már több rovar...

Most, hogy már több rovar felhasználását engedélyezte az Európai Bizottság, érdekelne, hogyha a boltban vásárolok valamit, akkor az összetevők listájából rájöhetek-e, hogy rovar felhasználásával készült?

Figyelt kérdés

Tehát kötelező-e jelölni, hogy pl.: Acheta Domesticus (házi tücsök), vagy sunyi módon csak annyit írnak esetleg rá hogy: "fehérje" vagy "fehérjeforrás" vagy legalább annyit írnak, hogy "állati fehérje"? Nem szeretnék semmilyen formában rovart enni!

Konkrétan mely élelmiszerlánc milyen termékeiben lehet ilyesmi? Ha magyar a gyártó, az garancia lehet, hogy nincs benne rovar?

2023. jan. 28. 20:25
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
72%

30-as: köszi! DE sajnos rossz hírem van:

Én pont tegnap olvastam asszem a Pénzcentrum cikkében, hogy mi mindenben van már rovarszármazék pl. a Pick szalámiban, Tuc kekszben, virslikben, lecsókolbászokban stb, de nem emlékszem arra, hogy olvastam volna lárvás összetevőket a címkéjükön, szóval én azt gyanítom, hogy bizony nem tüntetik ezt fel olyan egyértelműen, csak a tudtunkon kívül használják és belekeverik....:(

Mondjuk nem véletlen, hogy pont ezeket már nem is eszem, mivel számomra észrevehetően romlott az ízük és lehet, van összefüggés a tartalommal...

Én csak azt nem értem, hogy mi szükség ezeket beletenni?!

Miért kell pl. a kakaóport is ezzel színezni?!

Engem nem zavar, ha valami nem olyan színes, nem fényes, de hogy rovar van benne amire a vásárló figyelmét fel sem hívják, az már igenis felháborít és szerintem jogi aggályokat is felvet!

Mert ha én sertéshúst akarok enni, akkor igenis ne legyen benne rovar, ha meg kekszet, akkor az hagyományos lisztből készüljön és ne rovarlisztből.

De örülök, hogy mindez kiderült, legalább adott egy löketet az életmódváltáshoz.

A xarjaikat meg egyék meg a gyártók!

2023. febr. 7. 13:57
 32/53 anonim ***** válasza:
31%

"Amúgy az elmúlt fél évben garantálom, hogy ettél hódsegglyukas vanília aromát"

Sajnos én is attól tartok! :(

Minden xart megetetnek velünk, azért van annyi allergiás, beteg ember! :(

Miért nem lehet felállítani egy hivatalos élelmiszer-kommandót, amelyik szigorúan megbírságolná azokat a gyártókat, akik átverik a fogyasztókat ?!

Oké, hogy a sivatagban, vagy keleten bogarat esznek, de szerintem egy európai ember szervezete nem erre van kalibrálva és pláne nem arra, hogy becsapják vagy megbetegítsék, ha teszem azt allergiás rá...!

Az lenne a korrekt, ha Magyarországon a termékek címkéjén MAGYARUL, tehát magyar nyelven történő feltüntetésre köteleznék a gyártókat és nem max. latin bogárneveken jeleznék, ha van benne...!

2023. febr. 7. 14:08
 33/53 anonim ***** válasza:
76%

@32 Korábban sem volt kevesebb allergiás ember, simán sokkal jobb a diagnosztika. Ha meg nem hódsegglyukból lenne az aroma, akkor sosem ennél vaníliás dolgokat, mert nem tudod megfizetni az igazi vaníliát.

Európai vagyok, tengerimalactól skorpióig a világon mindent ettem már, az emberi szervezet ember szervezet, tök mindegy, hogy Liechtensteinben vagy Pápua Új-Guineában nőttél fel, maximum pár kórokozó más. Azzal viszont egyetértek, hogy a fogyasztói tájékoztatás legyen pontos.

2023. febr. 7. 15:00
 34/53 anonim ***** válasza:
89%

"Azzal viszont egyetértek, hogy a fogyasztói tájékoztatás legyen pontos."

Igen, ez a lényeg!

És az, hogy neked semmi bajod a bogaraktól, meg gusztusod van hozzájuk a te dolgod.

Viszont igen, akkor én inkább lemondok a vaníliás dolgokról, ha azok nem is azok...!

De írják rá magyarul és ne számokkal jelöljék az adalékokat (E120,E904 állítólag a bogarasé) vagy akkor kötelezzék az élelmiszerboltokat, hogy legyen kifüggesztve jól látható helyen az E-betűs lista magyarázata!

2023. febr. 7. 20:29
 35/53 anonim ***** válasza:
29%
Ja, és ne csak az E-betűs szám jelentését írják ki, hanem azt is sorolják fel, hogy az milyen kárt okozhat a szervezetben, hogy így mindenki maga tudjon felelősségteljes döntéseket hozni a saját egészségével ill. táplálkozásával kapcsolatban. Ez lenne a korrekt!
2023. febr. 7. 20:31
 36/53 Leventeskecske válasza:
72%
Annyira gáz, hogy egy vegetáriánus háztartásban élek és most nem tudom, hogy mit vihetek haza. Mert kakaóport akkor már nem. Fasza, mindenre meg nem nyomják rá a vegán jelzést!
2023. márc. 22. 12:19
 37/53 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen élelmiszereket elkülönítve kell a boltban kitenni. Ennyi a biztos.

De egyébként nem tökmindegy? Állati fehérje.

Ha ettél már valaha mézet, vagy epres yoghurtot, akkor már volt dolgod rovarszármazékokkal.

2023. máj. 23. 14:16
 38/53 anonim ***** válasza:
23%

37-es: valakinek mindegy, hogy mit eszik, De sokaknak meg nem.

Nem azzal van baj, ha valaki rovarokat akar enni, egye, tegye!

Hanem azzal, hogy aki nem, titokban azzal is megetetik, mert nem tüntetik fel egyértelműen az összetevők listáján. És ez a baj!

2023. máj. 23. 14:20
 39/53 anonim ***** válasza:
69%

"37-es: valakinek mindegy, hogy mit eszik, De sokaknak meg nem."

Ezek azok a sokak, akik hipermarketekben vásárolják a kaját?

2023. máj. 23. 14:25
 40/53 anonim ***** válasza:
100%

39-es: hipermarketekben is vannak sokan, akik elolvassák az összetevőket, mielőtt megveszik!

A rovaros élelmiszereket elkülönítetten kellene tárolni vagy legalább feltüntetni a címkéjükön közérthetően, hogy pl. ez az epres joghurt rovar felhasználásával készült. És mint amikor ráírják, hogy ízfokozó mentes, GMO-mentes, ugyanúgy ráírhatnák, hogy rovarszármazék-mentes.. és problem solved!!

2023. máj. 23. 14:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!