Házi füstölt húsok, sonka rovarok elleni védelmét hogyan kell megoldani? (Légy, darázs, stb.)
1. rendesen meg kell füstölni, akkor nem árt neki semmilyen rovar
2. ha meg mégisfélsz ilyentöl, akkor tetrapelenkából (természetesen újan vettröl van szó) készítesz zacskót, amit rá tudsz húzni.
A só, és a füst ősi tartósító eljárás.
Nyilván nem a napra akasztották ki a sózott, füstölt húsokat, de azok a padláson, vagy a kamrában lógtak, ahonnan nem lehetett hermetikusan kizárni a rovarokat, de még a rágcsálókat sem, de persze törekedtek rá.
A lényeg, ha a sózott, füstölt húst károsítja a rovar, akkor az el lett rontva a tartósítás során. Arra voltak, vannak példák, meg kell tanulni helyesen sózni, füstölni, ne maradjon a húson sómentes "bejárat". Nem a légy az igazi kellemetlen meglepetés, hanem a petéiből kikelt nyüvek, ha sómentes részek maradtak a húsban, és a füstöléssel sokat vártak. Ezért is faragják meg a tartósítani szándékozott húsokat, hogy annak felületére egyenletesen fel tudják vinni a sót, ne legyenek redők, barázdák, takarások, ahol sómentes maradhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!