Házi füstölt húsok, sonka rovarok elleni védelmét hogyan kell megoldani? (Légy, darázs, stb.)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
1. rendesen meg kell füstölni, akkor nem árt neki semmilyen rovar
2. ha meg mégisfélsz ilyentöl, akkor tetrapelenkából (természetesen újan vettröl van szó) készítesz zacskót, amit rá tudsz húzni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A só, és a füst ősi tartósító eljárás.
Nyilván nem a napra akasztották ki a sózott, füstölt húsokat, de azok a padláson, vagy a kamrában lógtak, ahonnan nem lehetett hermetikusan kizárni a rovarokat, de még a rágcsálókat sem, de persze törekedtek rá.
A lényeg, ha a sózott, füstölt húst károsítja a rovar, akkor az el lett rontva a tartósítás során. Arra voltak, vannak példák, meg kell tanulni helyesen sózni, füstölni, ne maradjon a húson sómentes "bejárat". Nem a légy az igazi kellemetlen meglepetés, hanem a petéiből kikelt nyüvek, ha sómentes részek maradtak a húsban, és a füstöléssel sokat vártak. Ezért is faragják meg a tartósítani szándékozott húsokat, hogy annak felületére egyenletesen fel tudják vinni a sót, ne legyenek redők, barázdák, takarások, ahol sómentes maradhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!