Most, hogy már több rovar felhasználását engedélyezte az Európai Bizottság, érdekelne, hogyha a boltban vásárolok valamit, akkor az összetevők listájából rájöhetek-e, hogy rovar felhasználásával készült?
Tehát kötelező-e jelölni, hogy pl.: Acheta Domesticus (házi tücsök), vagy sunyi módon csak annyit írnak esetleg rá hogy: "fehérje" vagy "fehérjeforrás" vagy legalább annyit írnak, hogy "állati fehérje"? Nem szeretnék semmilyen formában rovart enni!
Konkrétan mely élelmiszerlánc milyen termékeiben lehet ilyesmi? Ha magyar a gyártó, az garancia lehet, hogy nincs benne rovar?
Sőt!
Őseim a háború alatt is eleget éheztek, de még ők sem ettek bogarat !!
8-as: és ha meg elfogy a bogár, akkor jön az ember ? :)
Nem kell kényeskedni, na! :D
Tessék, csak tessék! Egyetek egy kis zöld szóját finom tücsök, ágyi poloska és afrikai fekete humano természetes keveréke, jó étvágyat!
na, nee! :(
21:03
Abban egyet értünk, hogy a szabad választást igenis meg kell hagyni.
Az a helyzet, tegnap olvastam épp, hogy a rovarokban nagyon sok baktérium élhet, például E. coli és Campylobacter és ezen kívül vírusok, más baktériumok és gombák is! Fehérje ide vagy oda.
14: pontosan!
Azért is akarják megetetni az emberekkel.....
Jó régen jártam Hanoiban a piacon.
Messziről csak azt láttam, hogy nagy kosarakban árulnak különféle színű valamit -többnyire fehér. Azt hittem apró szemű gyümölcs.
Közelről láttam, hogy mozog... és büdös...
A helyiek zacskószámra vitték.
21:24
Nem tartom véletlennek, hogy majdnem mindem járvány kelet-ázsiából indul.
1. Szó szerint tücsköt-bogarat megesznek és más egyéb undorító állatot
2. Szorosan együtt élnek az állataikkal
3. Nagy a népsűrűség
21:49
Bocsánat: az emberhez méltó életet miért akarod úgy bemutatni, mint luxust? Sajnálatos, ha számodra a rovarok nem evése már az "európai luxus" kategóriája. Szerintem ez a legegyszerűbb és legszegényebb, de magával szemben kicsit is igényes ember elvárása lehet. Főleg az, hogy TUDTÁN KÍVÜL ne keverjenek semmit az éltelébe.
Egyébként meg: Zabál a te nénikéd, de nem én!
Ja, te is mások pénzéből akarsz meggazdagodni? - az "ára van" kitétel miatt kérdem.
A rovarok megevése, vagy épp a vegán, vegetáriánus életmód, az emberi és még sok más faj hosszútávú fennmaradásának a kulcsa, természetesen a túlfogyasztás mérséklésével párhuzamosan. Akár belátjátok ezt most, akár nem, ez előbb utóbb be fog következni.
Sajnos a mostani generációk nagy része még túlságosan szűklátókörűvé lett nevelve társadalmilag, valamint a rengeteg alacsony IQ-val rendelkező, vagy épp csak aluliskolázott ember ezt a folyamatot erősen hátráltatja is, de végső soron meg nem veti. A fejlődés nem áll meg.
A kérdező és a kommentelők véleménye semmi mást nem tükröz, csak az elkényelmesedett, bugyuta, érdektelen 21. századi embert. De egyszer az ő koruk is lehanyatlik és ennél sokkal élelmesebb generációk fognak a Földön élni, akik belátják majd, hogy hogyan és miért is kellene fenn tartani a bolygónkat.
Ennél több szót nem érdemes rátok pazarolni. Majd a dédunokáitok megköszönik a mai kor tudósainak az előre lépéseiket az emberek fenntartható élelmezése terén. :)
Ti akkor már emlék sem lesztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!