Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Most, hogy már több rovar...

Most, hogy már több rovar felhasználását engedélyezte az Európai Bizottság, érdekelne, hogyha a boltban vásárolok valamit, akkor az összetevők listájából rájöhetek-e, hogy rovar felhasználásával készült?

Figyelt kérdés

Tehát kötelező-e jelölni, hogy pl.: Acheta Domesticus (házi tücsök), vagy sunyi módon csak annyit írnak esetleg rá hogy: "fehérje" vagy "fehérjeforrás" vagy legalább annyit írnak, hogy "állati fehérje"? Nem szeretnék semmilyen formában rovart enni!

Konkrétan mely élelmiszerlánc milyen termékeiben lehet ilyesmi? Ha magyar a gyártó, az garancia lehet, hogy nincs benne rovar?

2023. jan. 28. 20:25
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
70%

Sőt!

Őseim a háború alatt is eleget éheztek, de még ők sem ettek bogarat !!

2023. jan. 28. 21:07
 12/53 anonim ***** válasza:
43%

8-as: és ha meg elfogy a bogár, akkor jön az ember ? :)

Nem kell kényeskedni, na! :D

2023. jan. 28. 21:09
 13/53 anonim ***** válasza:
33%

Tessék, csak tessék! Egyetek egy kis zöld szóját finom tücsök, ágyi poloska és afrikai fekete humano természetes keveréke, jó étvágyat!

na, nee! :(

2023. jan. 28. 21:14
 14/53 A kérdező kommentje:

21:03

Abban egyet értünk, hogy a szabad választást igenis meg kell hagyni.

Az a helyzet, tegnap olvastam épp, hogy a rovarokban nagyon sok baktérium élhet, például E. coli és Campylobacter és ezen kívül vírusok, más baktériumok és gombák is! Fehérje ide vagy oda.

2023. jan. 28. 21:18
 15/53 anonim ***** válasza:
42%

14: pontosan!

Azért is akarják megetetni az emberekkel.....

2023. jan. 28. 21:21
 16/53 anonim ***** válasza:
84%

Jó régen jártam Hanoiban a piacon.

Messziről csak azt láttam, hogy nagy kosarakban árulnak különféle színű valamit -többnyire fehér. Azt hittem apró szemű gyümölcs.

Közelről láttam, hogy mozog... és büdös...

A helyiek zacskószámra vitték.

2023. jan. 28. 21:24
 17/53 A kérdező kommentje:

21:24

Nem tartom véletlennek, hogy majdnem mindem járvány kelet-ázsiából indul.

1. Szó szerint tücsköt-bogarat megesznek és más egyéb undorító állatot

2. Szorosan együtt élnek az állataikkal

3. Nagy a népsűrűség

2023. jan. 28. 21:37
 18/53 anonim ***** válasza:
64%
Életed során alaposan bezabálsz hangyából, pókból, esetleg légyből, nem értem ezt az elemi erejű rettegést. Ha európai luxus kell, akkor annak fenntartásának ára van.
2023. jan. 28. 21:49
 19/53 A kérdező kommentje:

21:49

Bocsánat: az emberhez méltó életet miért akarod úgy bemutatni, mint luxust? Sajnálatos, ha számodra a rovarok nem evése már az "európai luxus" kategóriája. Szerintem ez a legegyszerűbb és legszegényebb, de magával szemben kicsit is igényes ember elvárása lehet. Főleg az, hogy TUDTÁN KÍVÜL ne keverjenek semmit az éltelébe.

Egyébként meg: Zabál a te nénikéd, de nem én!

Ja, te is mások pénzéből akarsz meggazdagodni? - az "ára van" kitétel miatt kérdem.

2023. jan. 28. 22:46
 20/53 anonim ***** válasza:
47%

A rovarok megevése, vagy épp a vegán, vegetáriánus életmód, az emberi és még sok más faj hosszútávú fennmaradásának a kulcsa, természetesen a túlfogyasztás mérséklésével párhuzamosan. Akár belátjátok ezt most, akár nem, ez előbb utóbb be fog következni.

Sajnos a mostani generációk nagy része még túlságosan szűklátókörűvé lett nevelve társadalmilag, valamint a rengeteg alacsony IQ-val rendelkező, vagy épp csak aluliskolázott ember ezt a folyamatot erősen hátráltatja is, de végső soron meg nem veti. A fejlődés nem áll meg.

A kérdező és a kommentelők véleménye semmi mást nem tükröz, csak az elkényelmesedett, bugyuta, érdektelen 21. századi embert. De egyszer az ő koruk is lehanyatlik és ennél sokkal élelmesebb generációk fognak a Földön élni, akik belátják majd, hogy hogyan és miért is kellene fenn tartani a bolygónkat.

Ennél több szót nem érdemes rátok pazarolni. Majd a dédunokáitok megköszönik a mai kor tudósainak az előre lépéseiket az emberek fenntartható élelmezése terén. :)

Ti akkor már emlék sem lesztek.

2023. jan. 28. 23:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!