Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szarvas gulyáshús, sosem...

Szarvas gulyáshús, sosem vettem még, milyen dolgokat lehet belőle főzni, ami nem pont gulyás és tulajdonképpen az állatnak milyen részei lehetnek a csomagban? Tehát a gulyáshús az miből van?

Figyelt kérdés

#szarvas gulyáshús
2022. febr. 5. 11:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
43%
Úgy van, szép lassan jó 2-3 óra. Én csak sok hagymát szoktam vágni alá, de apósom bátrabb, ő amikor félkész, tesz bele felaprított zöldségeket.
2022. febr. 5. 12:31
 12/19 A kérdező kommentje:
Az is jó válasz, hogy nehéz meghatározni az ízét mert evvel azt a választ kaptam a kérdésemre, hogy meglepi lesz az íze. Ami klassz!
2022. febr. 5. 12:35
 13/19 A kérdező kommentje:

Van itthon kapribogyóm, valami azt súgja hogy illik hozzá.

Ha valaki tud javasolni receptet!

És vettem tejfölt is mert olyan vadas szerű, tejfölös mártást vizionáltam. Amibe pont jó lehetne a vége felé a kapribogyó.

De ezek csak megérzések.

Tárkonyom nincs itthon és boltba sem akarok menni ma már.

2022. febr. 5. 12:37
 14/19 A kérdező kommentje:
Ja és igen, sok hagymát is vettem miatta.
2022. febr. 5. 12:39
 15/19 anonim ***** válasza:
87%

A vadas az persze alap... :)

Én a vörösboros-borókabogyós vonalat szeretem nagyon. :)

2022. febr. 5. 13:00
 16/19 A kérdező kommentje:

Vörösborra gondoltam de szeretném érezni első körben a hús ízét mert kíváncsi vagyok.

Amúgy a kedvenc a vörösboros, marha bográcsban

2022. febr. 5. 13:14
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

10-es vagyok, én mostanában kezdek rászokni, a vörösbor-boróka megszokott kombóra rátolni a kakukkfüvet!

Esküszöm, jó vele, és a szarvas elég domináns ahhoz, hogy belesimuljon egy karakteres sokadik íz (a köményen és a fokhagymán felül) is!

Ettől viszont független a vadas vonal, azt inkább babérlevéllel, magos dijoni mustárral, csíkokra vágott, és nem pürésített zöldségekkel (akár külön, nagy lángon grillezve, és úgy hozzáfőzve!!!) angol zellerrel, erdei gombával erősítem! A kapribogyó kimondottan izgalmasan hangzik ebben a környezetben!

2022. febr. 5. 13:21
 18/19 A kérdező kommentje:

17, kapribogyó eleve van az ős-eredeti vadasban.

Nálunk csak valódi vadas készül, zsemlegombóccal.

A boróka az egyik kedvencem, utóbbi hetekben gyártók savanyú káposztát, egyik kombináció a chili-babér-boróka - bors.

Kakukkfű az tipikus vad fűszer már csak a termőhelyét tekintve is. Szekfűgonbával mennyei!

2022. febr. 5. 13:43
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom melyik taj jelleg nevezi gulyasnak a szarvas aprohust, de mifelenk a gulyas nem a kockara vagott hust jelenti (csak a parasztoknal) ... mifelenk a gulyas - marhahust jelet, az aprora vagott hus pedig vagy porkolt, vagy apropecsenye, vagy tokany :))) Mi szeretjuk neven nevezni a dolgokat :DDD
2022. febr. 5. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!