Ez a "gulyáshús" a marha melyik részéből lehet?
Általában comb, hátszín, szegy, de minden más színhús is lehet benne, legtöbbször olyan darabok, amik szeleteléskor maradnak, mert túl kicsi lenne a szelet vagy nem egyenletes vastagságú.
Ami kizárt, az a lábszár, egyrészt az inasabb - ami kifejezetten jó belefözni, de megenni nem mindenki szereti - és ezt látni lehetne rajta, másrészt azt darabban könnyebb eladni.
Ugyan nem a lepontozó vagyok, de ha neked netán mond valamit az Osso buco - ami az olaszok egyik leghíresebb húsétele -, akkor tudhatnád, hogy azt lábszárból készítik, az eredmény vajpuha és igen ízes fogás.
Emellett a benne lévö inak megfelelö ideig tartó fözés/párolás után tökéletesen megpuhulnak, szétolvadnak a szájban.
Persze, ha te csak a pörköltet meg a rántott húst ismered, akkor igazad van, ezek közül csak pörköltet lehet lábszárból készíteni, hirtelen sütésre nem alkalmas!
#4
Majdnem igazad van, csakhogy előírás szerint különböző testrészekből és másik állatból származó húsokat tilos összecsomagolni, mert nem főnek meg egyszerre. Az ilyenek árusítása csak darált hús formában szabad.
Azzal is féligazságod van, hogy marhalábszár inas - ez oké - csak éppen elkészítés után ez elfő benne és az egyik legomlósabb, legzaftosabb, legzamatosabb, vajpuha hús.
Gulyásnak, pörköltnek ez a legideálisabb, de kívánságodra tettem ide egyéb receptet is:
De itt van válogatás nélkül 230 marhalábszár recept:
Részemről ez volt az indok, amiért nem tartottam hasznosnak a hozzászólásodat, de cserébe te is pontozd le az én válaszomat - engem nem zavar - és akkor megnyugszol!
#6 tehát te is belátod, hogy nagyon szálas és inas és agyon kell főzni ahhoz, hogy ez eltűnjön.
Köszi, hogy lekezelő és bunkó voltál. És köszi a receptet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!