Szarvas gulyáshús, sosem vettem még, milyen dolgokat lehet belőle főzni, ami nem pont gulyás és tulajdonképpen az állatnak milyen részei lehetnek a csomagban? Tehát a gulyáshús az miből van?
Gondolom különféle ragukra lehet alkalmas.
És egyáltalán milyen íze van kb?
Marhára hasonlít?
a "gulyáshús" néven árult húsok általában nyesedékek, mócsingos inas húsdarabok
Vannak nyílván akik szeretik, de a többség azért nem
Pl: a szarvas feldolgozásánál a comb, meg más nemes húsrészek darabolásánál keletkező nyesedékek, inas zsíros részek
darált húsnak való
Ne túlozzunk már, nem tudom hol vettetek nyesedéket gulyás húsnak? Gondolom sehol. Hazánkban elég jól szabályozott az élelmiszerpiac, sehol nem árulnak nyesedéket hús helyett.
Pár helyen prémium minőségűt is árulnak, az már le is van hártyázva, de a legtöbb gulyás hús alapvetően tényleg inas, hártyás, így leginkább pörköltet vagy ragut, (gombás) tokányt készíthetünk, a lényeg a hosszú ideig tartó párolás.
Nem éri meg ilyet venni...
Még az egyben lévő comb, lapocka, stb. nemesebb részeknél is iszonyat meló a lehártyázás, inazás... Pedig ott egyben van.
Húskockákat leinazni kb. sziszifuszi meló.
Amúgy finom, még a marhánál is finomabb.
Akciós áron, zacskóban árusítva vettem egy jó multinál. Sp....
Külön köszönöm annak aki írta hogy sokáig kell párolni, ugyanis ez is kérdésem lenne hogy : és mennyi ideig fő egy szarvas hús?
Ha van kuktád, akkor min. 40 perc.
Normál párolással szerintem minimum 2-2,5 óra!
Változó. A minőség is, meg az állat kora is, tehát hogy meddig fő.
Én dolgoztam már kiváló minőségű ilyen apróhúsokkal, alig volt benne ín, szín tiszta hús volt, csak hát kisebb darabkák, de azért fel lehetett kockázni.
Igaz, dolgoztam már olyannal is, rosszabb minőségű volt, pl bordák közül kivágott húsok, amik hosszúak, vékonyak, mondjuk egy ragu levesbe az is jó, klasszikus pörköltnek nagyobb kockákra azt nyilván nem lehet összevágni.
De ha már megvan, akkor látod, hogy milyen.
A főzési idejét hajszál pontosan meg tudom neked mondani, addig kell főzni, amíg fel nem puhul. :D Se kevesebbet, se többet!
Az íze meg hát most egy ízt hogy lehet leírni? Szarvas íze van. Nem marha.
A színe is teljesen más. Nem lehet összetéveszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!