Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi a különbség a sütni való...

Mi a különbség a sütni való és a főzni való krumpli között?

Figyelt kérdés
Meg a salátába való krumpli is érdekel, hogy mitől lesz salátába való. Mik azok az A, B, C jelölések a krumplikon?

2021. szept. 2. 10:05
 1/8 anonim ***** válasza:
68%
A sütni valót könnyebb sütni, alacsonyabb a víztartalma, a főzni valót meg főzni jobb. A salátába való pedig nem esik darabokra. A betujeloles gkkndolom minőségi osztály.
2021. szept. 2. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 Andizsuzsi ***** válasza:
90%

"A betujeloles gkkndolom minőségi osztály."


Nem,a betűjelölés a fentieket jelenti. A A a salátának való, ami főzés után is szépen egyben marad, lehet szépen karikára vágni. A C ennek az ellentéte, puhára főzve szétesik, "morzsálódik", nem leht szépen szelni. Ez kiválóan alkalmas pl hasábkrumlinak, pürének vagy krumplis tésztáknak. A B a kettő közötti átmenet, elsősorban leveseknek, főzelékeknek.

Természetesen minden krumpliból lehet bármilyen krumplis ételt főzni, de segít a kívánt végeredményt elérni, ha megfelelőt választunk.

2021. szept. 2. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
88%

"„A”- Az alkalmi, amit szinte csak akkor veszünk meg, ha valamilyen köret-különlegességet készítenénk, mint például egy ecetes burgonyasaláta, ugyanis ez a krumpli bár jól mutat például karikára vágva, de keményen fő, és kemény, kontúros is marad. Ilyen fajta a sárga héjú és húsú Agata, vagy a Somogyi Sárga kifli, melynek neve nem véletlen, hengeres, nyújtott formájára utal.


„B”- Bármikor, szinte bármibe. Krumplipürét ugyan nem készíthetünk ebből, de töltött burgonyákhoz, ragukhoz, rakott krumplihoz és akár levesekbe is ez a legtökéletesebb választás. A Desirée, Red Scarlet, Kondor vagy épp Katica fajtájú burgonya nem fő szét, kellemesen szemcsés állaga miatt a főzés során ízletesen omlóssá válik.


„C” – Chips- és hasábburgonyához kiváló. Célzottan olajban-, ill. szárazon sütésre való, igaz vannak akik sűrítéshez vagy épp pürékhez is kifejezetten ezzel a jelzéssel ellátott csomagolású Agria, Vénusz Gold, Lady Rosetta és Góliát burgonyákat keresik."



[link]

2021. szept. 2. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Rá van írva a tasakra, hogy főzni, vagy sütnivaló-e. Mivel betűjelzéseket (is) kérdezel, gondolom akkor zacskós krumplit szoktál venni.

Régebben nagy általánosságban a sárga héjú főznivaló volt, a piros pedig sütni. Ma már annyiféle burgonya van, hogy tényleg érdemes hinni a feliratnak. A betűjelzésekhez nem értek, de előttem már leírták.

Viszont pont most hétvégén, amikor csak piros héjú krumpli volt itthon, és köretnek sültkrumplit csináltam, inkább ne akard tudni, milyen rossz volt. Száraz, nem ropogott a külseje, punnyadt volt, mintha mikróztam volna sütés után, vagy állni hagytam volna órákig.

A lényeg: mindig érdemes hinni annak, ami rá van írva, nem véletlenül jelzik a tasakon. Én soha többet, mert elrontottam a vasárnapi ebédet vele.

Ezentúl nézni fogom a betűjelzéseket én is. Hála az előttem szóló linkjének.

2021. szept. 2. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Szoktam venni zacskós és kimért krumplit is, boltban, piacon, interneten. Amiket most vettem, azok közül pont a sárgára volt ráírva, hogy sütni való, és a pirosra meg, hogy főzni való. Elhiszem, amit a felirat mond, de kíváncsi vagyok a magyarázatra, és össze fogom hasonlítani a sütni és főzni való krumplikat, mindkettőből fogok sütni és főzni is, lássuk, mi az eredmény. Lehet különbség a keménytőtartalomban is?
2021. szept. 2. 11:58
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

4. vagyok. Pont ezt akartam írni, hogy manapság a héj színének nem lehet hinni,meg kell nézni a tasakot. Kimértet vettem, és jól becsapódtam. Így talán már érthetőbb.

A sárga héjúnak nagyobb a keményítőtartalma (általában).

2021. szept. 2. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én azt veszem, amelyiket lehet kapni. Sütni-főzni is azt használom, ami éppen van a boltban.
2021. szept. 3. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Megfőztem mind a kettőt, nagyjából azonos méretűeket, ugyanabban az edényben kb. 25 percig, és a "főzni való" jelölésű kicsit puhábbra főtt ennyi idő alatt, de nincs nagy különbség. Ízre teljesen azonos, mindkettő finom, főzésre kiválóan alkalmas, a "sütni való" jelölésűt pár perccel tovább érdemes főzni. Nemsokára a sütést is megpróbálom.
2021. szept. 5. 11:25

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!