Hol kapni idehaza nagyon jó minőségű, ízletes sonkát?
Az Aldi - Lidl-ben mindig van olasz Prosciutto Crudo, meg Fekete-erdei sonka is. Nem olcsók, de finomak.
Főtt sonkából is egész jókat lehet ott kifogni pl. az olasz héten.
Gépsonka? Füstölt? Szárított?
A főbb kategóriákból is több van, nem ártana tisztázni, mire gondoltál...
Az Aldi egyik sonkáját pont most hívták vissza
Bocsánat hogy nem fogalmaztam pontosabban, én a magyaros füstölt sonkára gondoltam.
Kb mint a cikkben szereplő képeken.
Egyszer pár éve már nekifutottam, keresgettem a neten és találtam is Biatorbágyon egy hentesüzletet aki helyben vágta, feldolgozta és árusította is a termékeit. A vásárlói hozzászólások is dicsérték. Mikor arra vitt az utam, beugrottam a megadott címre, de már megszűnt :(
Idén tavasszal egy ismerősöm ajánlására egy falusi hobbihentesnél vásároltam. Természetesen rosszabb volt a nagyobb boltokban megszokott minőségtől, se íze, se füstölt szaga, és meg is romlott a hűtőben rövid idő alatt.
Nem egy óriási mennyiséget akarok vásárolni, viszont szeretem ha valami minőségi, jó ízű és megközelítőleg hozza az általam elvárt szintet.
Érdemes keresgélni olyan hentest, aki tényleg ért hozzá, és saját maga csinálja.
Pech, hogy pont egy ilyen rossz hentesbe futottál bele.
Hol laksz?
Bp-en a Fehérvári úti csarnokban az első emeleten van pár füstölthúsos pult, én ott szoktam húsvéti sonkát venni (kötözöttet), de van nekik ilyen sódra sonkájuk is.
Komárom megyében lakom, de járok az országban szinte mindenfelé.
A bolti sonkákkal sincs bajom de mivel már fogyasztottam finomabbat, nem szeretnék lejeb adni. Nem fogyasztunk belőle akkora mennyiséget éves szinten hogy az árkülönbség annyira megterhelő lenne, cserébe a sokkal jobb ízhatásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!