Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A lejárt szavidejű termékeket...

A lejárt szavidejű termékeket mi jogon hagyják kinnt a boltban?

Figyelt kérdés

Miért nem félnek,hogy valaki úgy megbünteti őket? Undorító dolog eladni egy terméket,hogy nem is jó. Most pont Somlóit vettem,volt is rajta akció,na de azt nem gondoltam volna,hogy levan járva! Savanyú,ehetetlen. Múltkor a kakaóval jártam így,hogy darabos volt. Nem félnek ezek? Ti visszavinnétek? 230Ft volt,de azért nyomasztja az embert,hogy feleslegesen kiadta a pénzt. Blokkot persze nem tettem el,meg holnap tudnám visszavinni,de gondolom azt mondanák,hogy megromlott egy nap alatt.

Az se mindegy persze milyen termék,mert egy víznél pont nem érdekelne. De egy tejtermékes cucc lejárva elég gáz! Ti szoktatok akciós termékeket venni? Vagy inkább kerülni kéne,meg minden terméknél szavidőt nézni? :(

2020. máj. 25. 14:12
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen gyorsan lejáró dolgoknál mindig meg szoktam nézni a lejárati időt, hogy tudjam annyi idő alatt tuti elfogyna-e. Lejárt dologgal még sose találkoztam amúgy, max a leértékelt dolgoknál olyannal, aminek aznap van a szavatossági ideje.

Szerintem is gáz, hogy romlott dolgot árulnak, erre figyelni kéne. Ez milyen boltban volt?

2020. máj. 25. 14:21
 2/50 A kérdező kommentje:
Egy kisboltban.. a kakaó meg a Tescoban.:( De pont olyan tescoba vettük,hogy már nem akartam csak azért vissza menni. Dühítő. Az a félelmem,hogy tejet is vettem már savanyúan,holott még volt szav ideje.
2020. máj. 25. 14:25
 3/50 anonim ***** válasza:
69%
Elvileg nem szabad lejárt szavatosságú dolog árulni. Ha aznapi a lejárata, már akkor kemény büntetést fizethet érte. Ha senki sem szól, nem jelenti sem, akkor rendszert csinálnak belőle. Ilyen helyre nem kell járni vásárolni, mert más dolgot is megtehetnek.
2020. máj. 25. 14:26
 4/50 A kérdező kommentje:
Hát ennek a somloinak is ma járt le.... igazából az alkalmazottat kéne megregulázni! Odacseszi a blokkot még el se pakolok de nyomkodja a telefonját. Többet nem is fogok ott vásárolni,bár a tulajnak szívesen jelezném az alkalmazott hozzáállását. Szerintem nem kellene kinnt hagyni ilyen terméket. Kukában landolt az egész,már a szaga is savanyú volt,szerintem nem ma romlott meg....
2020. máj. 25. 14:33
 5/50 anonim ***** válasza:
100%
A szavatosság alatt is megromolhat sajnos. De ha már lejárt, akkor dobják ők a kukába, vagy semmisítsék meg és ne árulják!
2020. máj. 25. 14:36
 6/50 A kérdező kommentje:
Szerintem is. Jobb kidobni,mint utána kapni egy jó nagy büntit. Majd azért megköszönöm valamelyik nap a romlott somlóit.
2020. máj. 25. 14:40
 7/50 anonim ***** válasza:
94%

3/: nincs igazad! Ha aznapi lejáratú, akkor AZNAP a bolt zárásáig teljesen legálisan árulható!

Másnap már nem! Engedménnyel sem.

2020. máj. 25. 14:42
 8/50 anonim ***** válasza:
89%

kérdező: NE vegyél meg aznap lejáró cuccot. Ennyi.

Én mindig a pult hátuljából szedem elő az árut, mert FIFO rendszerben elől vannak a hamar lejárók.

2020. máj. 25. 14:43
 9/50 anonim ***** válasza:
100%

Coopban vásároltam húst, romlott volt, mikor feltettuk főni olyan budos volt, egyszeruen kegyetlen szaga volt.

Aztan megkérdeztük a boltvezetot, hogy mizu, mire azt mondta, hogy nem romlott o is vitt haza belole. Ennyit errol

2020. máj. 25. 14:44
 10/50 anonim ***** válasza:
95%
5/: és honnan tudja a boltos, hogy megromlott...??? Ki kéne nyitnia minden terméket, ami az elkövetkezendő 1-2 napban lejárós lesz??? :-DDDDD
2020. máj. 25. 14:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!