Miért nem lehet kapni egyes termékeket Magyarországon?
Egyrészt ezek közül sokat ott helyben gyártanak nyugaton még és az ottani árakon tudnák csak adni őket itt is, amit az emberek nem tudnának/akarnának megfizetni. Az itteni Coca Colát sem az USA-ból importálják, hanem Magyarországon vagy valamilyen szomszédos országban palackozzák őket. (Ez most csak egy példa volt.) Van Budapesten egy-két ilyen "nyugati áruk boltja" típusú bolt, ahol direktbe lehet ilyeneket kapni, de inkább csak szuvenír mennyiségben (szóval jó ha egy rekeszt tartanak egy-egy termékből). Ahhoz az ilyen cégeknek ilyet palackozó üzemeket kellene építeniük.
És itt jön a másik, hogy az adott termékek helyét az itteni piacon már betöltötte rengeteg esetben valami hasonló. A külföldi márkát a legtöbben nem ismerik, nem érné meg behozni úgy vannak vele.
"kereskedelemben dolgozom és én szerintem lenne rá kereslet"
A cégek egy "szerintem"-nél valószinűleg többet tudnak. Lásd piackutatás.
Lehet kapni egy két helyen. De drága.
BP-en sok ilyen külföldis cucc bolt van. The British Store, USA Candy, Tej-Kávé-Pékárú Grocery vagy valami ilyesmi a neve, Ázsia Bt, Ázsia Center, Müller, Metro, piacokon, kis boltokban, Euros boltokban, Kínais boltokban, stb.
Tesco, Spar, Interspar.
Neten is lehet rendelni, külföldi oldalakról.
Külföldön miért nincs túrórudi? Biztos sokan szeretnék...
Nyilván mindenhol a helyi fogyasztási szokásoknak megfelelő termékeket hozzák forgalomba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!