Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Mennyire működik gördülékenyen...

Mennyire működik gördülékenyen a visszaváltási rendszer az általatok látogatott üzletekben?

Figyelt kérdés
A Lidl, Aldi, Penny rendszerével teljesen elégedett vagyok. A Sparnál és a Tesconál vegyes a kép. Több helyen mint ha csak direkt a leglehetetlenebb helyre telepítették volna a visszaváltó automatákat. Keszthelyen például a teljes hipermarketet megkerülve, egy füves területen átvágva lehet megközelíteni a visszaváltót. Bevásárlókocsit nem lehet eltolni odáig, gépkocsival nem lehet megközelíteni (vagyis behajtani tilos). A belvárosi Spar szintén tiszta szégyen ebből a szempontból, ellenben az Intersparnak pirospont. Nektek mik a tapasztalataitok? Én azt tervezem, hogy szabotálni fogom az olyan üzleteket ahol szívatják a vásárlót a visszaváltással.

júl. 7. 22:56
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

A visszavitellel, gyűjtéssel járó macerát már megszoktam Németországban. Egyszerűen egy papírdobozba beleállítom az aludobozokat, az üvegeket és palackokat, és így nem folyik semmi sehova. Aztán ha tele a doboz, mehet a csomagtartóba.

Engem inkább az a gyakorlat zavar, ahogy sok helyen megpróbálják megnehezíteni vagy ellehetetleníteni a visszaváltást, bohócot csinálva abból a vásárlóból aki visszakérné a betétdíjat amit egyszer már kifizetett. Ilyen volt a legutóbbi tescos tapasztalatom is. Mert az azért nem normális szerintem, hogy a hipermarket bejárattal ellentétes oldalára, kívülre, bevásárlókocsival vagy autóval megközelíthetetlen helyre telepítik a visszaváltót. Aztán ha valami probléma van, mászkálhat a vásárló oda-vissza keresztül kasul a réten a flakonjaival többszáz métert. Érdekes, hogy a Lidl, Aldi, Penny esetében elfér odabent is vagy valahol a bejárat közelében. A Tescoban is elfért eddig...

Mindegy, legalább tudom hova nem megyek többet vásárolni sem.

júl. 8. 12:16
 12/40 anonim ***** válasza:
75%
Ma voltam a Spárban, semmit nem akart visszavenni. Valami gond lehetett a géppel. Talán megtelt?
júl. 8. 14:42
 13/40 anonim ***** válasza:
100%

Telefonos alkalmazást, amivel a számlámra lehet utalni a pénzt, még sehol (Aldi, Lidl, Spar) nem sikerült használni!

Eladó: ja, hát az még nem működik zökkenőmentesen (értsd: sehogy)

júl. 8. 14:49
 14/40 anonim ***** válasza:
37%
De ezek nem egyforma automták?
júl. 8. 15:11
 15/40 anonim ***** válasza:
41%
#10 a többutas üvegeken is rajta kell lennie a logónak, különben nem veszi vissza.
júl. 8. 16:29
 16/40 anonim ***** válasza:
65%

> "Ilyen volt a legutóbbi tescos tapasztalatom is. Mert az azért nem normális szerintem, hogy a hipermarket bejárattal ellentétes oldalára, kívülre, bevásárlókocsival vagy autóval megközelíthetetlen helyre telepítik a visszaváltót."

A visszaváltót oda tudják tenni, ahol van hálózati csatlakoztatásra lehetőség. Nálatok mi van a bejárattal szemben? Mert a legtöbb helyen a parkoló szokott lenni ott. Nem teljesen értem, hogy felétek hogyan van elhelyezve az automata.

júl. 8. 16:47
 17/40 A kérdező kommentje:
#5 Ez nem új probléma. A Tesconál rendszeresen ez volt a tapasztalatom eddig is a hagyományos, eddig is betétdíjas borosüvegekkel. Mikor összegyűlt 5-10 üveg visszavittem, de az automata nem ismerte fel egyiket sem. Aztán lehetett reklamálni a vevőszolgálatnál. Volt, hogy azt a választ kaptam, hogy itt nem veszik vissza, próbáljam meg máshol. Közben meg kint volt náluk a polcon azzal a címkével, hogy "Selected for Tesco - betétdíjas termék". Kisebb-nagyobb cirkusz után sikerült csak visszakapnom az árát mindig.
júl. 8. 18:07
 18/40 anonim ***** válasza:
88%
Én még csak a közeli Tesco-ban használtam, probléma nélkül. Igaz, az alkalmazásos, utalásos megoldást még nem próbáltam, mindig a levásárolható kupont kértem, hiszen eleve akkor viszem vissza a palackokat, amikor vásárolni megyek. Így viszont az zavar, hogy már eléggé átszoktam az önkiszolgáló kasszákra (erőltetik is rendesen őket egy ideje), de ott nem lehet fizetni a kuponnal.
júl. 8. 23:59
 19/40 A kérdező kommentje:
Azért érdekes, hogy egyes helyeken meg tudják oldani gördülékenyen, még ha néha néhány percet várni is kell ha megtelik a gép. Amíg kiürítik addig intézem a bevásárlást. Máshol meg 90%-ban probléma és szívás az egész, és még én érezzem magam kellemetlenül, hogy szeretném visszaváltani a palackot amiket náluk vásároltam. De sebaj, ezen túl majd csak ott intézem a bevásárlást is, ahol nem csinálnak belőlem bohócot a visszaváltással.
júl. 9. 00:18
 20/40 anonim ***** válasza:
90%
Én eddig egyszer használtam az automatát, egy közeli Spar üzletben. A QR kód leolvasása elég nehézkes volt, mert az egész telefont be kellett dugni egy lyukba és úgy forgatni, hogy beolvassa. A beolvasás végül sikeres volt és az utalás is egyből megtörtént. Véletlen összenyomtam egy energiaitalos dobozt, de a vonalkód épp maradt és azt is egyből visszavette. A visszaváltást követő napon már ki volt írva, hogy nem üzemel az automata és azóta is ez van.. már 2 hete és nem nagyon sietnek javítani és ezt több helyről is hallom.
júl. 9. 09:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!