Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Egyre több az egyedülálló....

Egyre több az egyedülálló. Miért nem lehet kapni kisebb kiszereléseket pár termékből?

Figyelt kérdés
Japánban állítólag nagy a választék ilyenekből, itt meg pl. 100g-os őrölt kávé 1 (!) féle van éppenhogy elfogadható áron (Karaván). Annyira elfogadható, hogy alig olcsóbb, mint a 225g-os. Nem is veszek. 50g-os instant kávé többféle is van, de közel sem annyi, mint 100g-os, és azok is irreálisan drágák. Tudom, csomagolás, meg minden, de mégis... De mondhatnám pl. a tejet is, amiből rég megszűnt a poharas. Valakinek pl. csak kávéba kell egy kicsi. De pl. lisztből sincs fél kilós, és már többször kellett kidobnom a felét, mert nem fogyott el.
2023. febr. 15. 07:54
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:
#30 Nincs kávédarálóm, de gondolkodom rajta.
2023. febr. 15. 23:02
 32/39 anonim ***** válasza:
Egy vákuumos fóliahegesztő nagy segítség ilyenkor. Rögtön felbontás után le szoktam vákuumozni a kávét, és szinte semmit nem veszít az aromájából. Én pl 50 grammosával adagolom, annyi fogy el egy hét alatt. Sok másra is jó egyébként a gép, a húsokat is abban rakom el a fagyóba, pácolni is nagyon jó benne, akár sous vide technikával is tudsz főzni. Plusz még a száraz hüvelyeseket szoktam így tárolni, egy-egy levesnyi, főzeléknyi adagban. Ezzel, meg a fagyasztóval nekem meg van oldva a kis adag problémája.
2023. febr. 16. 06:45
 33/39 A kérdező kommentje:
Jut eszembe, van itthon egy pár kisebb IKEA-zacskó, amin van légmentes zárófedél, kipróbálom azokkal, köszönöm.
2023. febr. 16. 07:49
 34/39 anonim ***** válasza:
Csak arra figyelj, ne maradjon a csomagolásban levegö
2023. febr. 16. 08:21
 35/39 anonim ***** válasza:

Én megértem a problémád. Ne törődj a rinyás válaszolókkal.

Én, ha egyedül élnék, kizárt, hogy fenntartanék egy teljesen felszerelt konyhát, meg egy komplett háztartást, pénzkidobás a javából. Max akkor, ha lenne baráti társaságom, rokonaim, akiket rendszeresen vendégül látok.

Aldiba járok vásárolni, ott sokszor láttam már egyszemélyes adagokat. Vannak kész kávék is, egyszer-egyszer vettem már, teljesen jó. A pékárus pult mellett van egy hűtő, ahol komplett egyszemélyes reggeliket lehet venni. Meggyőződésem, hogy még ha drágábbnak tűnik is első látásra, hosszú távon tuti olcsóbb, mint folyton kidobálni a megromlott, lejárt élelmiszert.

Meg ott a Munch is, nem tudom hol élsz, de lassan elérhető a legtöbb városban. Ételmentő alkalmazás, az éttermek/pékségek felrakják a maradékot féláron, csak érte kell menni.

És szerintem két-háromnaponta mennék boltba, ahol csak pár napra és csak egyadagos kaját vennék, éppen azt, amit kívánok.

A kávéra még eszembe jutott, hogy ha igazán szereted a jó kávét, akkor vagy kapszulás főzőt vennék, vagy egy darálót, és csak egy adag szemes darálnék le, mehet a kotyogósba.

2023. febr. 16. 08:25
 36/39 anonim ***** válasza:

Szerintem lenne rá igény, én pl alig ismerek olyan háztartást ahol literszámra fogyna a tej.

2023. febr. 16. 09:30
 37/39 anonim ***** válasza:
Ezért találták fel a fél literes tejet, az ilyen rinyálóknak
2023. febr. 16. 12:29
 38/39 anonim ***** válasza:
Neked miért “rinya” rendeltetésszerűen használni az oldalt??
2023. febr. 16. 12:51
 39/39 anonim ***** válasza:
Nekem nem okoz ez problémát, pedig régóta egyedülálló vagyok. De általában elfogy minden, direkt olyan dolgokat veszek, amiket sokáig lehet tárolni. Tejet is főleg akkor veszek nagy kiszerelésben, ha tudom, hogy pl gyümölcslevest vagy palacsintát is sütök. Csak kávé miatt nem szoktam tejet venni, inkább veszek kávétejszínt, az alapból kisebb kiszerelésben kapható, vagy kávékrémport. Az utóbbit azért szeretem, mert nem romlik meg és simán használhatok egy csomagot 1 hónapig is, nem kell mindig boltba mennem érte. A kávé is tartós, át szoktam önteni egy jól záródó dobozba és semmi gond nem szokott lenni vele.
2023. márc. 3. 11:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!