Egyedülállók, mit főztök hétvégente?
Miért akarsz keveset fözni?
Fözz két-három adagnyit és fagyaszd le a többit, akkor legközelebb nem kell fözni és mégis van mit enni.
Ha meg egy ideig rendszeresen fagyasztasz le kajákat, akkor még válogthatsz is, hogy éppen mire van étvágyad!
pörköltet le lehet fagyasztani. Meg panírozott húst is. Fasírtot is, aztán kisütöd...
TÉszta, krumpli rizs nem jó fagyasztva, felesleges is.
Én rakott tésztát is szeretem, vagy nem rakottat, pl spagetti...
főzelékek..
Nem kell mini adagokra szorítkozni csak mert egyedül vagy. Én amit tudok kiadagolom éthordóba, és megy a fagyasztóba. Ha már kevés a hely, akkor elkezdem újra enni a fagyóból a korábbiakat.
Húslevest minden héten főzök, mert imádom. Annyi húst rakok bele, amit úgy két nap alatt meg tudok enni, a levét pedig lefagyasztom kiporciózva. Kb. egy húsleves főzésből kb. három éthordónyi lét tudok eltenni. A léből főzök később különböző krémleveseket. Egy egy krémleveshez pont elég egy éthordónyi.
Bármilyen pörköltet is le lehet fagyasztani.
Most hosszú hétvégén egyedül voltam, csak magamra kellett főzni. Egy itteni kérdés alapján készítettem el kukoricás lepénykéket (még életemben nem ettem ilyet). 12 db lett és 3 napig kitartott. (tejföllel, sajttal meghintve).
Vasárnap meg narancsos céklasalátát csináltam törtburgonyával.
Én mindig a gyorsan összedobható kajákat preferálom. pl dödölle, tócsi. És nem bánom, ha napokig azt kell ennem.
Csirke+Rizs+Brokkoli
Hal+Saláta
3 Napra megcsinálom vasárnaponként a kajámat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!