Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szoktatok hétvégente nasit...

Szoktatok hétvégente nasit csinálni ebéd utánra?

Figyelt kérdés
Pl: kakaós süti vagy valami? Minden hétvégén? Vagy csak ritkán?
2009. aug. 23. 18:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Általában igen, kevés olyan hétvége van, amikor nem készítek valami nassolni valót. Ha nem sütök valamit, akkor nyáron van, hogy dobozos fagyit készítek a fagyasztóba, azt egy kis tejszínhabbal, gyümölccsel mindenki "feldobja" magának, ízlése szerint.

Most hétvégén almás lepényt sütöttem, hét közben meg egyik nap tiramisut, mert a barátom nagyon megkívánta, hát miért ne kedveskedjek neki vele :)

2009. aug. 23. 18:32
 2/5 A kérdező kommentje:
Oh, azt még nem is csináltam. Mármint tiramisut. Küldesz nekem receptet ? :)
2009. aug. 23. 19:03
 3/5 anonim ***** válasza:
Én is sütök minden hétvégén.Vagy ha nincs ilyen meleg,madártejet,képviselő fánkot stb.Ilyenkor inkább somlóit készítek vagy valami hasonlót-
2009. aug. 23. 19:34
 4/5 anonim ***** válasza:

A tiramisu nagyon egyszerű, gyorsan meg van :)

Kell hozzá:

3 tojás

15-20 dkg porcukor

vaníliás cukor

feketekávé

amaretto likőr vagy mandula aroma (én az utóbbit használom, lehet kapni pici üvegben)

1 doboz babapiskóta

500 grammos mascarpone sajt

A tojások sárgáját keverd habosra a porcukorral meg a vaníliás cukorral, keverd hozzá a mascarpone-t. A tojások fehérjéből verj kemény habot, azt is keverd hozzá laza mozdulatokkal. Én ebbe a krémbe szoktam tenni 2-3 csepp mandula-aromát vagy egy kis amaretto likőrt is.

Főzz le egy jó bögrényi feketekávét, abba is tegyél mandula-aromát vagy likőrt (ebbe mehet egy kicsit több, én az aromából kb 1 teáskanálnyit szoktam beletenni).

Vegyél elő egy szép tálat, és rétegezz bele:

a babapiskótákat 1 pillanatra mártsd a kávéba (ne ázzon el nagyon) és tedd a tál aljára. Ha végigértél, önts rá egy kis krémet, arra megint kávéba áztatott babapiskótát tegyél, megint krém - amíg el nem fogy. A tetejére krém kerüljön. Ha kész, hintsd meg kakaóporral (én a cukor nélkülit használom hozzá), aztán mehet a hűtőbe egy éjszakára, vagy jópár órára, amíg szépen összeáll.

Nekünk nagyon ízlik :)

2009. aug. 24. 05:45
 5/5 A kérdező kommentje:
Kipróbálom, köszi szépen:) !!!
2009. aug. 24. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!