Szoktatok hétvégente nasit csinálni ebéd utánra?
Általában igen, kevés olyan hétvége van, amikor nem készítek valami nassolni valót. Ha nem sütök valamit, akkor nyáron van, hogy dobozos fagyit készítek a fagyasztóba, azt egy kis tejszínhabbal, gyümölccsel mindenki "feldobja" magának, ízlése szerint.
Most hétvégén almás lepényt sütöttem, hét közben meg egyik nap tiramisut, mert a barátom nagyon megkívánta, hát miért ne kedveskedjek neki vele :)
A tiramisu nagyon egyszerű, gyorsan meg van :)
Kell hozzá:
3 tojás
15-20 dkg porcukor
vaníliás cukor
feketekávé
amaretto likőr vagy mandula aroma (én az utóbbit használom, lehet kapni pici üvegben)
1 doboz babapiskóta
500 grammos mascarpone sajt
A tojások sárgáját keverd habosra a porcukorral meg a vaníliás cukorral, keverd hozzá a mascarpone-t. A tojások fehérjéből verj kemény habot, azt is keverd hozzá laza mozdulatokkal. Én ebbe a krémbe szoktam tenni 2-3 csepp mandula-aromát vagy egy kis amaretto likőrt is.
Főzz le egy jó bögrényi feketekávét, abba is tegyél mandula-aromát vagy likőrt (ebbe mehet egy kicsit több, én az aromából kb 1 teáskanálnyit szoktam beletenni).
Vegyél elő egy szép tálat, és rétegezz bele:
a babapiskótákat 1 pillanatra mártsd a kávéba (ne ázzon el nagyon) és tedd a tál aljára. Ha végigértél, önts rá egy kis krémet, arra megint kávéba áztatott babapiskótát tegyél, megint krém - amíg el nem fogy. A tetejére krém kerüljön. Ha kész, hintsd meg kakaóporral (én a cukor nélkülit használom hozzá), aztán mehet a hűtőbe egy éjszakára, vagy jópár órára, amíg szépen összeáll.
Nekünk nagyon ízlik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!