Szülinapi ebéd ötletek?
kissé "ünnepibb", kevésbé hétköznapi recepteket tudtok? elég a neve, rákeresek. nézegettem én is sokat de valahogy egyik sem fogott meg.. nem baj ha nehezebb megcsinálni, pár eszköz mondjuk nem áll rendelkezésemre ami egy átlag konyhában megtalálható, de lelkes vagyok és találékony :D
a lényeg hogy ne rántotthúst vagy brassóit csináljak, bár abban jó vagyok :D tavaly tepsis-mindenjóval megrakott husi volt, előtte pedig fóliás kis csomagok, de ezek olyan egyszerűek... ráadásul mindig a tepsis/sütőseket preferálom nemtudommiért, de azok olyan gagyik, nem? :( idén szeretnék valami jobbat, a tortát bezzeg mindig előre tudom :) köszi előre is!
Pontyot (vagy valami hasonló halat) kb. 1,5 - 2,0 cm vastagra szelsz, sózod, borsozod.
Zománcos tepsit vastagon kikensz vajjal és vastagon tejföllel (az oldalát is), a halat élére állítva belerakod, a szélét körberakod vastagra szelt hasáb-burgonyával. A tetejét ismét alaposan vajazd meg, locsolj rá egy citrom levét, a két ellentétes sarkába tégy 1-1 cseresznye-paprikát. A tetején levő vajat szintén kend be vastagon tejföllel, és az egészet (teaszűrőn keresztül) hintsd meg zsemlemorzsával. Alulólia alatt közepes lángon süsd, amikor a hal és a krumpli megpuhult, a fóliát szedd le, és a tetejét süsd pirosra.
Csinálj hideg tálat . Salátákat különbözö sült húst . Zöldség tálakat. Házi crossanokat a saláta mellé.
Van 1 hideg tálra való receptem : Pulyka beigli a neve. Ha érdekel küldj nekem 1 emailt és csatolt fájl-ban képet és a receptet is elküldöm.
timeamikulecz@gmail.com
Francia hagymaleves cipóban.
Kacsazsírban sült majorannás csirkemáj bacon szalonnába tekerve.
Krumplirüre + cékla.
Fagyitorta.
:)
friss nyerszöldségek házimártogatósokkal (zeller, répa, karalábé... + padlizsánkrém, avovádó krém, paradicsomos bazsalikomos mártogatós, joghurtos/tejfölös fokhagymás szósz...)
Házi minipizzák.
Torta :)
Csirkemájat rakd tésztaszűrőbe, és annyi időre tedd lobogó forró sós vízbe, míg a vér kiforr belőle.
Rántani előkészített hús-szelet egyik oldalát kend meg vastagon mustárral, végébe tégy egy májat, a másikat hajtsd rá. Ha van mivel tűzd össze, panírozd be.
Ha nincs tűd, akkor ráhajtás után csomagold be két réteg alulóliába darabonként, fő zsírban süsd max. 20-25 percig, de közben egyszer lapáttal forgasd át! Ne süsd tovább, a fóliában gyönyörűen megsül. Lapáttal szedd ki és villával szúrd fel rajta az alufóliát. Valami köret és savanyú hozzá.
Szivesen!
Majd írd meg, hogy a végén mit készítettél, és hogyan sikerült, no meg hogyan ízlett!
október végén lesz a nagy alkalom, de csak most van időm tervezgetni :) megpróbálom nem elfelejteni, de épphogy csak lesz időm elugrani bevásárolni hozzá, nyelvvizsga-államvizsga-diplomaleadás szörnyűségeivel küzdök egyszerre :)
és köszi még egyszer mindenkinek, lehet hogy a halas lesz. lassa szoktam dönteni az a baj :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!