Egyedülálló ember álljon neki tepertőt sütni?
Ráadásul, ha még soha nem sütöttél ki töpörtyűt, akkor tuti rosszabb lesz mint a bolti. Egyszerű dolognak tűnik, de nem az, hogy tényleg finom is legyen.
Én is azt javasolnám, mint az 1-es!
Ha olyat akarsz mint a friss, mikróban melegítsd át és kicsit hagyd visszahűlni! Ember meg nem mondja, hogy nem házi.
VEgyél boltban 20 dekát.... Azt tuti megeszed pár nap alatt, és nem fog megavasodni.
Én a Lidl-s osztrák apró tepertőt nagyon szeretem.
Miért ne süthetnél magadnak tepertőt?Hónapokig eláll akárcsak a szalonna és eszel belőle mikor akarsz de le is tudod fagyasztani ha nem fogy annyira
Sokkal finomabb ha te készíted el de tudni kell hogy kell csinálni
Olvass utána és videót is találsz róla és így tuti nem rontod el
Elvileg az üzletekben kapható kisebb kiszerelésben is, de le is lehet egy részét fagyasztani.
Sütni elég macerás, hogy jó is legyen meg ne is égjen meg. Illetve keletkezik egy csomó zsír, amit nem tudom, mennyire használnál el.
1-1,5 kg bőrös kacsa vagy libaháj kell hozzá.
Kitokozod, felvágod 3x3 cm kockára.
Felteszed sülni egy lábosban, kicsit megsózod, 1 deci vizet öntesz alá. Néha kevergetsz rajta, hogy ne tapadjon össze. Amikor aranybarna és már nem nyunyogós akkor leveszed. Kis adagonként krumplinyomóval még forrón kisajtolod.
A töpi elállna sokáig ha nem ennénk meg. Lilahagymával, friss foszlós kenyérrel a legjobb. Az 1 kilós dózisból készült mennyiséget ketten betoljuk reggelire/vacsira pár nap alatt. Ne tedd hűtőbe mert meggumisodik, csak takard le egy szalvétával.
A zsírt leszűröd ha kicsit meghűlt, elteszed befőttesüvegben a hűtőbe. Pörkölt indításnak, sültcsirke alá, vagy csak krumplit sütni benne. Ez is hónapokig eláll. Ezerszer jobb mint a bolti ipari zsír.
Hónapokig eláll - ja, ha van 10 fokos kamrád meg hasonlók. A 24 fokos panelban meg egy hét alatt megszívja magát párával és ehetetlenül gumis lesz.
Vegyél a piacon 20 dekát inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!