Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Végülis mitől egészségtelen a...

Végülis mitől egészségtelen a Fast food?

Figyelt kérdés

Konkrétan mitől tartják széleskörben nagyon egészségtelennek?

A kedvencem, amit gyakran szoktam venni:

Helybensült szezánmagos zsömle, benne: rántott csirkemell, mozzarella, saláta, káposzta, paradicsom, uborka, kukorica, majonéz, curry szósz és pár darab szalmakrumpli. A csirkemell tényleg normális hús, nem valami ledarált és ömlesztett dolog, szálkás fehér csirkemell. Aki az egészésges életmód hive az is ilyet vesz le az üzletpolcokról és otthon kirántja. A szalmakrumpli meg hát tény, hogy olajos, de 5-6 darab szerintem simán belefér, sőt, nem hiszem, hogy otthon nem szoktak ütni azok, akik elitélik az ilyesmit.A sajtról és sok zöldségről ne is beszéljünk...

Végülis mi a baj ezzel? Otthon is kb ezt esszük, csak külön-külön.

A mekiben, hasonló helyeken összedarált húsokról elhiszem, hogy egészségtelen lehet, mert kitudja miket kevertek bele.

De az általam felsorolttal mi a gond?

2019. jan. 26. 10:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%
A rendes street fooddal, amit leírtál, nincs semmi baj, max. az olaj és az, hogy nagyon fűszeres.
2019. jan. 26. 10:36
 2/12 anonim ***** válasza:
19%
Mi az a fast food? Egy márka?
2019. jan. 26. 10:36
 3/12 anonim ***** válasza:
77%
Na látom csak muszáj volt belekötni valamibe... :)))
2019. jan. 26. 10:40
 4/12 anonim ***** válasza:
87%

De hol van ilyen? Általában gyorséttermek alatt az olyanokat értjük mint a meki meg a burger king. Ott sokszor olajosak a dolgok, leginkább a sült krumpli, ráadásul többször használt olaj. A hús gyakran elég zsíros, összességében kalóriagazdag, segíti az elhízást. Ezen kívül tartósítószereket tartalmazhatnak az összetevők. Valószínűleg maga a zsemle sem a legegészségesebb anyagokból készül. De pl. a sajtra elég ránézni is...

Helyben fogyasztásnál általában kér az ember cukros üdítőitalt, az megint nem egészséges.

Nem tudom hol veszed, amiket írsz, hol lehet 5 szál krumplit kérni, de ez így nem tűnik rossznak. De nem az az általános.

2019. jan. 26. 10:42
 5/12 anonim ***** válasza:
79%
Nyilvánvalóan az utcai kis árusokról beszél pl. városközpontokban. Street food, szerintem nem gyorskaja egyébként, mert értékes is tud lenni.
2019. jan. 26. 10:44
 6/12 anonim ***** válasza:
73%
A lényege a Mekinek, BK-nek, KFC-nek, hogy tömegtermelés van. Tele van olyan adalékanyagokkal amik nem laktatnak hosszútávon. Tehát azt érzed hú jól laktál két burgertől meg a sült krumplitól, aztán semmi tápanyag nincs benne. :D Ezért nagyon sokan két pofára is tömik. Plusz nem tudhatod mik vannak még benne amik hosszú távon betegségeket okoznak. Lásd az utóbbi évtizedekben egyre csak nő a rákos betegek száma, aminek sok köze van a nagyüzemi termeléshez, az étkezésünkhöz így és hogy mindenben mesterséges anyagok vannak. Persze ez minden ételtől lehet, de a Meki pont egy olyan hely ahol a csirke cuccok csak pépek, nyesedékek, (tudja aki evett már KFC csirkét ;) ), a többiről már nem is beszélve. És annyi ételt adnak el nap mint nap, hogy ők maguk hülyék lennének igazán jó termékekből csinálni, amikor fele a kukába megy, a másik meg az hogy olcsón kell árulniuk.
2019. jan. 26. 10:49
 7/12 A kérdező kommentje:

Értem, köszi a válaszokat.

Hát ezt konkrétan Mac Lewyban veszem. Mármint a napokban Gustador lett a neve, de a termékek maradtak többnyire.

Neten is úgy jelenik meg, hogy fastfood. Street food-ot is szoktam venni kisebb bódékból, ott is kb ezeket kapom. Az üzletekből veszik a húst, amit mindenki más is.

Amit leirtam, van menüben is krumplival és kólával, de csak magára veszem. A zsömlébe a többi minden mellé raknak pár darab krumplit, épp megadja a finom izt és nagyon laktató is ez egyben.

A zsömle olyan ,mint a kenyér amit itthon eszünk, csak frissen, piritva, szezánmaggal mégfinomabb.

Akkor megnyugodhatok? :D

Végülis a meki meg hasonlóak azért vannak ilyen rossz hirnévvel, mert konkrétan a húsaik károsak meg a nagy adag krumplik,üditők mellé?

2019. jan. 26. 10:59
 8/12 anonim ***** válasza:
16%
gyorskaja*
2019. jan. 26. 11:02
 9/12 anonim ***** válasza:
50%
Nem egészségtelen a fast food, ez csak egy általánosítás. DE már maga a szó: gyorskaja is az egészségtelenséget jelzi, mivel táplálkozni lassan, nyugodt körülmények között kellene. Ha minden másnap ezt eszed, amit leírtál, az nem egészséges, mert egy egyoldalú táplálkozás, sokféle ételcsoport kimarad. Nem tudjuk milyen minőségű a zsömle, vagy a hús, a hús olajban van kisütve, rengeteg olajat beszív magába, én otthon eleve kerülöm a bő olajban sütést, még sült krumplit sem eszünk soha, illetve szépen sütőben olaj nélkül meg lehet sütni nagyon sok mélyhűtött húst, halrudat, krumplit, ez így sokkal egészségesebb. A szószok a hamburgerekben általában nagyon egészségtelenek. Ennek ellenére sosem mondanám, hogy a meki egészségtelen, ha veszel ott egy salátát, natúr csirkemellel, öntet nélkül akár, meg bio répa szeleteket, ásványvízzel, az nagyon is egészséges kaja, csak a legtöbben nem ezt szokták ott vásárolni.
2019. jan. 26. 12:25
 10/12 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudom mi tartozik bele pontosan, de ami nálam kedvenc Fast Food, azok az előre bundázott, panírozott cuccok, amit csak bedobok olajba vagy tepsibe. Lehet az halrúd, vagy "bóti" kentucky chiken, szeretem őket, ha épp nincs időm főzni. Ezekkel a legnagyobb baj, hogy nem úgy vannak panírozva, mint ahogy magad készíted, többnyire a ropogós réteg teli van ízfokozóval, stabiláló szerekkel, stb. A gyenge, hirtelen nevelt szerencsétlen antibiotikumos csirkéről meg ne is beszéljünk.
2019. jan. 26. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!