Végülis mitől egészségtelen a Fast food?
Konkrétan mitől tartják széleskörben nagyon egészségtelennek?
A kedvencem, amit gyakran szoktam venni:
Helybensült szezánmagos zsömle, benne: rántott csirkemell, mozzarella, saláta, káposzta, paradicsom, uborka, kukorica, majonéz, curry szósz és pár darab szalmakrumpli. A csirkemell tényleg normális hús, nem valami ledarált és ömlesztett dolog, szálkás fehér csirkemell. Aki az egészésges életmód hive az is ilyet vesz le az üzletpolcokról és otthon kirántja. A szalmakrumpli meg hát tény, hogy olajos, de 5-6 darab szerintem simán belefér, sőt, nem hiszem, hogy otthon nem szoktak ütni azok, akik elitélik az ilyesmit.A sajtról és sok zöldségről ne is beszéljünk...
Végülis mi a baj ezzel? Otthon is kb ezt esszük, csak külön-külön.
A mekiben, hasonló helyeken összedarált húsokról elhiszem, hogy egészségtelen lehet, mert kitudja miket kevertek bele.
De az általam felsorolttal mi a gond?
De hol van ilyen? Általában gyorséttermek alatt az olyanokat értjük mint a meki meg a burger king. Ott sokszor olajosak a dolgok, leginkább a sült krumpli, ráadásul többször használt olaj. A hús gyakran elég zsíros, összességében kalóriagazdag, segíti az elhízást. Ezen kívül tartósítószereket tartalmazhatnak az összetevők. Valószínűleg maga a zsemle sem a legegészségesebb anyagokból készül. De pl. a sajtra elég ránézni is...
Helyben fogyasztásnál általában kér az ember cukros üdítőitalt, az megint nem egészséges.
Nem tudom hol veszed, amiket írsz, hol lehet 5 szál krumplit kérni, de ez így nem tűnik rossznak. De nem az az általános.
Értem, köszi a válaszokat.
Hát ezt konkrétan Mac Lewyban veszem. Mármint a napokban Gustador lett a neve, de a termékek maradtak többnyire.
Neten is úgy jelenik meg, hogy fastfood. Street food-ot is szoktam venni kisebb bódékból, ott is kb ezeket kapom. Az üzletekből veszik a húst, amit mindenki más is.
Amit leirtam, van menüben is krumplival és kólával, de csak magára veszem. A zsömlébe a többi minden mellé raknak pár darab krumplit, épp megadja a finom izt és nagyon laktató is ez egyben.
A zsömle olyan ,mint a kenyér amit itthon eszünk, csak frissen, piritva, szezánmaggal mégfinomabb.
Akkor megnyugodhatok? :D
Végülis a meki meg hasonlóak azért vannak ilyen rossz hirnévvel, mert konkrétan a húsaik károsak meg a nagy adag krumplik,üditők mellé?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!