Mi a véleményetek az egészséges és az egészségtelen táplálkozásról? Ti melyiket választjátok?
Elöször is definiáld, hogy SZERINTED mi az egészséges táplálkozás, mert ez egyáltalán nem egyértelmü.
Kb évente változik, hogy aktuálisan mit tartanak annak, ezért igazán nem lehet a kérdésedet így megválaszolni.
Én szoktam enni nem csak egészségeset, cukrosat is :)
Káposztás cukros tésztát ettem ma :D nyamiiiii
Óvatos a véleményem, mivel több mint 2 millió ember éhezik ma Magyarországon, és olyan körülmények között élnek vidéken, hogy esélyük nincs a normális életre.
Nem véletlenül van a Magyaroknál minden negyedik ember elhízott. Tengernyi embernek nem tellik rá. Szeretné, de akkor amikor gy diploms egyed keres 120 ezret, abból nem fog tudni normálisan étkezni.
Egészséges táplálkozás alatt nem a divatdiétákat, főleg nem a fogyókúrákat értem.
Én szerintem az egészséges az, ahogy régen éltek az emberek, az alap élelmszerek. Plusz fűszerek, sütés-főzés. Egészségtelennek tartom az előállított dolgokat, mesterséges kajákat, zsírban, olajban tocsogó ételeket stb.
Szóval nekem nem az az egészséges, hogy megírta a net, hogy csak gyömbért lehet enni és akkor mostantól az az egészséges.
És nem fogok elítélni senkit a válasza miatt, mindenkinek a saját élete és döntése. Azt már inkább elítélem, aki a másikat provokálja amiatt hogy milyen.
Illetve a pénzről itt ne beszéljünk, mert azt ne mondjátok, hogy jobban megéri megvenni 400Ft-ért a 100g chipset, mint 200Ft-ból zsemlét venni 10dkg felvágottal és kis sajttal.
Tudom, ez most saját vélemény volt.
Nagy általánosságban tettem fel a kérdést, mintha mindenki megtehetné, hogy egézsségesen egyen (((márpedig mindenki megteheti...)))
Nem mondanám, hogy nagyon egészségesen étkezem, de próbálkozom. Sok zöldség-gyümölcs, kevés feldolgozott élelmiszer, heti 3-4x sovány hús, naponta tejtermékek, teljes kiőrlésű gabonából készült tészták, kenyerek.
Azért időnként becsúszik néhány csoki, McDonalds, alkohol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!