Most akkor tényleg egészségtelen a steak?
Pár hónapja kezdtem steaket sütni mert nagyon megtetszett a dolog,és mint kiderült nagyon szeretem.
Az osztrákoknál szoktam venni hátszínt kb 20 euró/kg áron szóval lehet mondani hogy jó minőségű.
Hetente 1x szoktam sütni egy 3cm vastag darabot (kb 350g)
3-3 percig oldalankét utána egy kis fokhagymás vaj a tetejére.
Sajnos a családban elég sokan elítélnek ez miatt mert azt mondják hogyan lehet megenni azt a nyers húst meg hogy nagyon egészségtelen és káros,amellett hogy nyers a vörös hús nagyon rossz hatással van a szervezetere.
Hogyan értethetném a többiekkel hogy nem káros ez?
Vagy igazuk van és valóban rossz?
Heti 1x bőven belefér. Az a hús pedig közel sem nyers, mivel hőkezelést kapott.
Ha nincsenek a húgysavszinteddel problémák illetve nincsenek köszvényre utaló jelek, akkor nyugodtan fogyaszd.
Dehogy egészségtelen.
Én szoktam mellé héjában megfőzni 3-4 kisebb szem krumplit,majd héjastul 4-5 gerezdre vágom őket,olivaolajjal meglocsolom,utána só és friss őrölt bors rá,majd serpenyőben letakarva néha átkeverve aranybarnára sütöm.
Ja és steak-hez ajánlott kezeletlen,nagy szemű sót használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!