A túl sok hal fogyasztása egészségtelen?
Ez a cikk pl. ezt írja:
"A szakmai ajánlások szerint heti 30 dekagramm hal fogyasztása lenne az egészség szempontjából ideális, ami azt jelenti, hogy hetente két-három étkezés alkalmával lenne érdemes halat fogyasztanunk."
Én általában heti 2-szer eszek a Lidl-ben kapható Nixe tonhalfilét (sós lében), az már kapásból majdnem 30 dkg, ezenkívül heti 2-szer szoktam még szintén a Lidl-ben kapható Ocean Sea blokkra vágott tőkehal-filét is enni (ez heti szinten további 400 g), mostanában pedig rákaptam a lazacra is (ami szintén plusz 250 g hetente). Arra gondoltam, hogy (mivel már nagyon unom a szárnyasokat) még inkább bővíteném a halas ételeim körét. Ez már túl sok lenne?
Egyes halakban pl magas a higanyszennyeződés, ebből a szempontból szokott veszélyea lenni, amiben van is mondjuk logika, elvégre a halba a vízben sokmindent beleivódhat.
Egyébként gondolom ellenőrizve van a szennyeződéstartalmuk, szóval nem hinném, hogy gond lenne belőlük. A disznó, csirke, marha se biztos, hogy olyan takarmányt kap, ami hát... de legalább pénztárcabarát lesz.
Én úgy olvastam valahol, hogy a japánok a világ legegészségesebb emberei, holott jószerivel alig esznek egyéb húsfélét, mint halat.
Sajnos én nem szeretem.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!