2-3 napig nagyjából bármi eláll a hűtőben. A rilette-ről azt olvastam, sokáig eláll, de ennél többet nem találtam. Ez lenne a sokáig?
2018. dec. 7. 13:13
4/12 anonim válasza:
2. vagyok.
Zsír van a tetején, akkor simán eláll egy hétig is.
De neten, több helyen is írják rá, hogy hetekig eláll.
2018. dec. 7. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
5/12 anonim válasza:
Minél hamarabb el kell fogyasztani akár zsíros akár nem , a fehérjék 5 foktól már bomlanak . Ha nem tudod mikor ennétek tedd zacseszba meg a fagyóba .
2018. dec. 7. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
6/12 anonim válasza:
Sőt, hűtőszekrény nélkül is sokáig eltartható.
Be sem kell tenni, elég, hogy ha száraz, hűvös helyen van. Pl. kamrában, spájzban.
2018. dec. 7. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
7/12 anonim válasza:
"a fehérjék 5 foktól már bomlanak"
Egy túrót. Az ujjaimban lévő izmok is fehérjékből vannak, most legalább 30 fokosak és 57 éve ezeket használom elbomlás nélkül.
De ha valamit megsütsz, megpárolsz, szóval hőkezelsz, akkor steril lesz. Ha le van fedve zsírral, akkor az aerob baktériumok is hiába potyognak rá, nem fog megromlani. "Elbomlani" meg pláne nem!
2018. dec. 7. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
8/12 anonim válasza:
Neten találtam: Kérdés még, hogy meddig áll el. Vannak mindenféle legendák arról, hogy évekig, sőt tudok történeteket arról, hogy családok előrelátó nagymamáknak köszönhetően hasonlóan eltett húsokkal élték túl a háborút. Nálam pár hónapnál tovább nem szokott megmaradni, elvileg a franciák két hónapig mindig érlelik megbontás előtt, de egy évig is szokták, hűvös helyen két évet biztos kibír. (Mélyhűtőben vákuumzacskóban nyilván örökké eláll.) Azt olvastam minél tovább áll, annál jobban eloszlik benne a só, és kevésbé tűnik sósnak, ha hosszú távra tervezném eltenni, akkor a szokottnál kicsit jobban megsóznám.
2018. dec. 7. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
9/12 anonim válasza:
Ha a zsírréteg sértetlen rajta, akkor még a kamrában is eláll hetekig.
Emlékszem gyerekkoromban a nagyszüleimnél disznóölés után a lesütött húsok nagy kék bödönökben álltak, benne a zsírban, talán 2 hónapot is, mert nem volt fagyasztójuk (50 éves a történet) és semmi nem romlott meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!