Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha az ebéd a legnagyobb...

Ha az ebéd a legnagyobb étkezés körülbelül 12:30-kor akkor miért van rátorlódva a 10 órás tízórai, vagy a 16:00-ás uzsonna, miért nincs akkor az ebéd meg az uzsonna is később?

Figyelt kérdés
2017. júl. 5. 09:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

A nagy étkezés nem egészséges, legalábbis úgy, ahogyan mifelénk, nem az.

Pl. az olaszok híresek arról, hogy hatalmas ebédet tartanak, családostól. 5-6 fogás van legalább. De az a szieszta utáni van, nem a tízórai után kevéssel.

2017. júl. 5. 12:58
 12/22 A kérdező kommentje:
Ha mondjuk ötször eszik valaki, 7, 10, 13, 16, 19 órakor, akkor sportolástól hogy épül az izom ha kbörülbelül 12 órán keresztül nincs hozzá tápanyagbevitel és inkább zsírosodik hogy megőrizze a tápanyagot a 12 órás koplalásra??
2017. júl. 5. 13:42
 13/22 A kérdező kommentje:
Nem úgy van, hogy a testépítők felkelnek 1x-2x és esznek?
2017. júl. 5. 13:44
 14/22 A kérdező kommentje:
Illetve ha valaki 1920-ig vacsorázik, akkor miért olyan egészséges reggel 7-ig mellőzni az étkezést, nem zsírosodik ettől?
2017. júl. 5. 13:45
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értettem, hogy miért kell a 12 órás ebédhez ragaszkodni, mikor nem 6-kor eszünk, mint a régiek... Igaz, már iskolás koromban is 1-2-kor volt az ebéd, hazajárós időszakomban pedig később. Talán akkor jöttem rá, hogy nekem, a későnkelőnek ez teljesen jó :)

Én legkorábban 3-kor ebédelek, a párom úgyis akkor ér haza a munkából. Jogod van odatenni az ebédet, ahova akarod, már ha meg tudod oldani, ahol fix ebédszünet van, ott nehezebb.

De nem is mindenkinek jó ebédelni vagy nem nagyot. Oly sokféle ember van, más-más ideális elosztással (bár van, akinek mindegy).

Ha valakinek csak reggelizni jó vagy csak este 10 után enni, az csinálja úgy :) Persze a többség ennyire nem extrém, de ilyen is van.

A kis étkezések sokaknál alibiétkezések vagy nincsenek is.

De a főétkezések is lehetnek érdekesen elosztva. Pl. 6 óra, 3 óra és 6 óra :) Egy nagy reggelivel van, akinek így is szuper s a munka miatt így tudja legkényelmesebben megoldani. Szóval nem kell egyenletes elosztás, főleg annak nem, aki egy nagy evéssel sokáig elvan.

Nekem egyszerű, mert csak egyszer eszem, de ha kétszer, akkor az 1-2 órával az előző étkezés után van és kicsi (több is menne, de szálkásítok) :)

Szerencsére nem kötelező mások időzítését követni.

2017. júl. 5. 14:31
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Van, aki izomtömeget növel napi 1 evéssel :) Nem is olyan kevesen. A hosszabb szünetet én pont az izmok miatt is kerülöm, bár ami kevés elbomlik, az busásan visszaépülhet, de mégis, no. 12 óra nem sok, lassú felszívódási fehérjével... Utána jönnek az érdekes dolgok, most nem írok konyhanyelven a tudományos dolgokról, de olvasmányaim és a tapasztalatok alapján sincs gond az izmosodással 23 órás napi böjttel.
2017. júl. 5. 14:33
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

A nagy kalóriatöbblettől zsírosodunk (vagy a kicsitől, ha nem edzünk vagy már túl izmosak vagyunk ahhoz, hogy beépüljön ennyi, vagy ha nincs elég fehérje), ennek a napi elosztáshoz a világon semmi köze. Miért lenne?

Nézz be a testépítésbe, nem eszik mindenki folyton. Tudják, hogy igazából az összbevitel számít.

2017. júl. 5. 14:35
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
De, viszonylag nagy ebéd után 1-2 órával van, aki prímán tud enni, de ha nem akarod, nem kell. A has nem feszül, ha nem eszel óriási térfogatú ételt. Akinek pici a gyomra, egyen sokszor picit, az is egy opció. Én tipikusan meg se töltöm, mégis alaposan jóllakom, mert kalória és tápanyag van benne bőven.
2017. júl. 5. 14:38
 19/22 A kérdező kommentje:
És ha valaki 7-10-13-16-19 időpontokban eszik, akkor nem kopog szinte a szeme az éhségtől már reggel 5-kor, vagy miután megnézte a 22 órás filmet a tévében?
2017. júl. 5. 15:01
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Na várjál! Azok, akik 12:30-kor jól bekajálnak, azok vagy nem tízóraiznak, uzsonnáznak, vagy csupán egy alma, vagy egy joghurt az uzsonnájuk. Akik egy nap ötször étkeznek, azok meg egyik étkezésnél sem eszik degeszre magukat, és könnyen tudnak 3 óránként valami könnyűt enni, abból is keveset.
2017. júl. 5. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!