Ha az ebéd a legnagyobb étkezés körülbelül 12:30-kor akkor miért van rátorlódva a 10 órás tízórai, vagy a 16:00-ás uzsonna, miért nincs akkor az ebéd meg az uzsonna is később?
A nagy étkezés nem egészséges, legalábbis úgy, ahogyan mifelénk, nem az.
Pl. az olaszok híresek arról, hogy hatalmas ebédet tartanak, családostól. 5-6 fogás van legalább. De az a szieszta utáni van, nem a tízórai után kevéssel.
Én sem értettem, hogy miért kell a 12 órás ebédhez ragaszkodni, mikor nem 6-kor eszünk, mint a régiek... Igaz, már iskolás koromban is 1-2-kor volt az ebéd, hazajárós időszakomban pedig később. Talán akkor jöttem rá, hogy nekem, a későnkelőnek ez teljesen jó :)
Én legkorábban 3-kor ebédelek, a párom úgyis akkor ér haza a munkából. Jogod van odatenni az ebédet, ahova akarod, már ha meg tudod oldani, ahol fix ebédszünet van, ott nehezebb.
De nem is mindenkinek jó ebédelni vagy nem nagyot. Oly sokféle ember van, más-más ideális elosztással (bár van, akinek mindegy).
Ha valakinek csak reggelizni jó vagy csak este 10 után enni, az csinálja úgy :) Persze a többség ennyire nem extrém, de ilyen is van.
A kis étkezések sokaknál alibiétkezések vagy nincsenek is.
De a főétkezések is lehetnek érdekesen elosztva. Pl. 6 óra, 3 óra és 6 óra :) Egy nagy reggelivel van, akinek így is szuper s a munka miatt így tudja legkényelmesebben megoldani. Szóval nem kell egyenletes elosztás, főleg annak nem, aki egy nagy evéssel sokáig elvan.
Nekem egyszerű, mert csak egyszer eszem, de ha kétszer, akkor az 1-2 órával az előző étkezés után van és kicsi (több is menne, de szálkásítok) :)
Szerencsére nem kötelező mások időzítését követni.
A nagy kalóriatöbblettől zsírosodunk (vagy a kicsitől, ha nem edzünk vagy már túl izmosak vagyunk ahhoz, hogy beépüljön ennyi, vagy ha nincs elég fehérje), ennek a napi elosztáshoz a világon semmi köze. Miért lenne?
Nézz be a testépítésbe, nem eszik mindenki folyton. Tudják, hogy igazából az összbevitel számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!