Tömeget szeretnék növelni, de nem tudok enni?
Figyelt kérdés
15 éves vagyok, 52 kg.
Nagyon szeretnék edzeni, de egyszerűen nem tudok egy rendes étrendet betartani! Ugye a hízásnak az a "titka", hogy több kalóriát vigyél be, mint amennyit elégetsz. Nekem ez nem megy, mert két falat után, úgy érzem, tele vagyok... pedig, ha tömegnövelőt szednék, ahhoz is kell egy alapétrend.
Mit ajánlotok, hogy legyen étvágyam, és tényleg tudjak kalóriadús ételeket zabálni?
2017. márc. 24. 21:11
1/2 anonim válasza:
Lehet, hogy ez azért van mert nekem sosem volt ilyen problémám, de nem tudlak megérteni. Akaratlagosan sem tudsz annyit enni hogy gyarapodjon a testsúlyod? 15 éves 52 kilogrammos fiúnál ez nekem tényleg érthetetlen. Szerintem: vagy nagyon alacsony vagy és akkor reális a testsúlyod (gondolom nem ez a helyzet mert vékonynak érzed magad), vagy nem mozogsz eleget. Nem tudom mivel töltöd a szabadidőd, de ha a egy képernyőt bámulsz órákon át például (csak feltételezés ne vedd sértésnek) akkor elképzelhető hogy a testednek tényleg nincs hozzá szüksége tápanyagra. Én igazából így ennyiből nem tudok neked segíteni, még nagyobb akadály, hogy nem akarhatom helyetted, de annyit tudok neked tanácsolni, hogy sportolj, amit csak szeretnél, amennyire időd/kedved engedi, és emellé egyszerűen egyél amennyit csak bírsz, szinte teljesen mindegy, hogy milyen ételekből, amit szeretsz. Amikor úgy érzed normális esetben abbahagynád az evést egyél még valamit. Ezt nem lehet ragozni, enned kell és kész, a te testalkatoddal, elegendő sport mellett nem kell aggódnod hogy miből, csak vidd be a szükséges kalóriákat. Persze ezzel nem segítettem neked sokat. Egy titok van: ha akarsz valamit, és kitűzöl egy célt, amellett hogy teszel érte, kitartóan és hosszú időn keresztül, folyamatosan tanulj. Főleg ha súlyzós edzést kezdesz el, ha csak felületesen pár cikk alapján csinálgatod, semmit nem fogsz elérni csak elveszted az ambíciódat. Ma olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy mondhatni ingyen elérsz, annyi információt amennyit csak kívánhatsz. Idővel meg tanulod majd, hogy szűrd ezeket az információkat, eljutsz odáig, hogy egy cikket olvasva tudni fogod, mennyire is ért az író ahhoz amiről ír. Ez nem csak az edzésre igaz, legyen szó bármiről, tanulj és okosodj, és ne légy lusta, ne halogass, hidd el mindennek a tudás és a gyakorlás a kulcsa. hajrá
2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon köszönöm!!!
Hallottam már ilyesmiről, hogyha a gép előtt vagy egész nap, akkor nem érzed, hogy mikor vagy éhes. Gondolom erre gondoltál. :) Igen, igazad van, mert tényleg itt ülök kb. egész nap. :D De akkor mától sportolok majd valamit.
Egyébként 172 cm vagyok, úgyhogy ~átlagos. :D
Köszönöm szépen még egyszer! :))
2017. márc. 25. 11:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!