Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy érzitek, egészségesen...

Hogy érzitek, egészségesen étkeztek?

Figyelt kérdés

Most tekintsünk el attól, hogy ki milyen irányvonalat tart egészségesnek. A kérdésem arra vonatkozik, hogy a te saját megítélésed szerint egészségesen étkezel-e. Milyen ételeket fogyasztotok, mire figyeltek?

Mennyire engedhetitek meg magatoknak a jó minôséget és a változatos ételeket?

Köszönök minden választ!

2016. ápr. 17. 20:37
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Köszi, megy a zöld mindenknek! :)
2016. ápr. 17. 22:36
 12/25 anonim ***** válasza:
87%
Inkább hedonista, mint egészséges az étrendem. Egy életem van, nem fogom önsanyargatással tölteni, valamiben meg kell halni. Ha a rengeteg édesség fogja okozni a vesztemet, akkor legalább elmondhatom, hogy azt ettem, amit szeretek. Sok gyümölcsöt, zöldséget, magot eszem egyébként, vegetáriánus vagyok, de a cukor kell mellé, mert javíthatatlan vagyok. Ipari hulladékot nem fogyasztok, inkább veszek keveset a jó minőségből.
2016. ápr. 18. 00:17
 13/25 anonim ***** válasza:
20%

Nálam a csóróság, a hedonizmus és az egészségtudatosság, plusz a fogyni vágyás (utána pedig a tömegelni vágyás :D de mehet most is, csak ne stagnáljak) egyszerre van meg.

Hmmm... Fogalmazzunk úgy, igyekszem. Rengeteg ételcsoportot kizártam, de maradt elég. Kilengek olykor, de azért szerintem jóval egészségesebben eszem, mint az átlag, igaz, ezzel nem mondtam valami sokat...

Leginkább jóféle házi tojást eszem és zöldségeket, némi olajos magvat s van azért más is (gyümölcs, magliszt, kakaó, xilit és eritrit). Az édességfogyasztásomat még nem ártana csökkenteni, de legalább sok baj nincs az édességeimmel, általában teljesen jó az összetételük, nagyon hasonlítanak a rendes ételeimre.

A változatossághoz szerintem nem kell sok pénz, ahogy az egészséges táplálkozáshoz sem (elég flancos és drága alapanyagaim vannak, amik persze inkább a hedonista lényemnek kellenek, ezzel együtt mondom ezt). Bár ez utóbbi attól függ, kinek az egészséges táplálkozása... Bizonyos stílusokat nehezebb olcsón megoldani, bár annak elég speckónak kell lennie, nálam is kiesik az összes olcsó szénhidrát, a zöldségeket kivéve, mégis nagyon kevésből ki tudok jönni, ha nagyon kell.

Hedonistáknál sokat segít, ha odavannak az olcsó és testüknek is jó ételekért... Ebben szerencsés vagyok.

Nyilván nem tudok egy szinten túl egészségesen élni, a tökéletesség elérhetetlen, főleg a mai világban, amúgyis, ha az egészségért beáldozunk mindent, az sem egészséges, ha azért vannak egészségtelenebb kis vágyaink, de azért ha egy jó szintet elérünk, a maradékkal csak megbirkózik a szervezetünk ;)

2016. ápr. 18. 00:58
 14/25 anonim ***** válasza:
73%

Nem érdekelnek a különböző, egészségesnek kikiáltott étrendek. Gyakorlatilag, már mindenről olvastam, hogy egészséges és azt is hogy árt:)

Minden ehetőt és túlzásba semmit nem. Ja és teszek hozzá fizikai munkát.

2016. ápr. 18. 08:06
 15/25 anonim ***** válasza:
72%

Nem érzem, hanem tudom. Nagyon nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges étkezésre.

Zöldségeken alapul az étrendünk, hüvelyesekkel, olajos magvakkal, teljes kiőrlésű termékekkel, tojással (szabad tartásos), bio helyi termelőtől származó tejtermékekkel ( mérsékelt mennyiségben),sok nyers gyümölccsel. A joghurtot, tejszínt, tejet növényi termékekkel helyettesítjük: mandula vagy mogyorótej, chia joghurt stb. Tejfölből, sajtból veszünk állatit.

Húst, félkész termékeket, gyorsételeket, hidrogénezett növényi szereket(pálmazsír, margarin), tartósítószereket nem fogyasztunk.

Sok zöldség, gyümölcs a saját kertünkből van. Csak hidegen sajtolt olajakat pl. Tökmagolaj, szezámolaj, stb. Használunk.

2016. ápr. 18. 11:51
 16/25 anonim ***** válasza:
72%
Ja mégvalami, a minőség mindig az elsődleges szempont, az ár nem érdekes. Változatosan étkezünk, havonta ritkán van 2x ugyanaz, mert imádunk főzni a férjemmel mindketten.
2016. ápr. 18. 11:54
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Igen, kifejezetten. A legfontosabb a minőség számunkra, nem sajnáljuk rá a pénzt. Lakto-ovo vegetáriánusok vagyunk 14 éve. Az évi orvosi vizsgálaton,vérvételen mindig kiemelkedően jó eredményeink vannak ennek köszönhetően, beteg 4-5 éve voltam utoljára.

Elsősorban azért fontos számomra az egészséges étkezés, mert így tudom, hogy egy minőségibb és hosszabb életet biztosíthatok magam és a családom számára is, ami egy felbecsülhetetlen érték.

2016. ápr. 18. 17:01
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én sokkal egészségesebben eszem, mint bárki, akit ismerek. A feldolgozott, finomított árukat igyekszem széles ívben kerülni. A cukrot, lisztet főleg. Igazából zöldségek adják az étrendem nagyrészét, de amúgy nagyon változatosan eszem. A boltban elsősorban csak alapanyagokat veszek, amiket itthon tetszés szerint feldolgozok.

Én ezt nem nevezném önsanyargatásnak, bár a környezetemben legttöbben azt hiszik, nagyon szenvedek, mikor megesznek mellettem egy fornettis péksütit vagy egy pizzát. Pedig igazság szerint az én étrendem sokkal élvezetesebb, mint másoké, akik vackokat, hulladékot esznek.

2016. ápr. 18. 19:06
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Az előzővel nagyon egyetértek. A fornetti szerintem borzalmas, én is alapanyagokat veszek és pompásan eszem fogyáskor is :) A legtöbb bolti cucc kihagyásával ugyan nem veszt az ember semmit, sőt...

Az a baj, amikor valaki nagyon ráfeszül a dologra, van is olyan betegség, amikor az ember nagy egészségtudatosságában már szinte semmit nem mer megenni... De csak mert mérlegel és a finom étkek közül a testének jót eszi, az nagyon helyes.

2016. ápr. 18. 19:09
 20/25 A kérdező kommentje:
17-es válaszoló, ha megkérdezhetem lakto-ovo vegetáriánusként főleg milyen ételeket fogyasztasz? Tudsz nekem mondani párat? Nagyon megköszönném:)
2016. ápr. 18. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!