Régen vagy most étkeznek egészségesebben az emberek? Vagy egyáltalán egészségesen étkeztek e valaha?
Figyelt kérdés
2010. febr. 14. 13:53
1/7 anonim válasza:
Régen, étkeztek egézségesebben, nem volt sok e anyag,az alapanyagokat ők termesztették..stb.. nem volt ennyi káros dolog mint most.
2/7 anonim válasza:
Mivel régebbben senkinek se jutott eszébe divatosan ("egészségesen") étkezni, hanem mindent ettek, ami csak volt, ezért akkoriban sokkal egészségesebb volt a táplálkozás, és nem is volt annyi kövér ember (NEM 50 évvel ezelöttröl van szó!). Akkoriban mindenki fizikai munkát végzett, és a megevettt élelmiszereket a szervezete hasznositotta, felesleg viszont nem volt, igy raktározni nem is tudott. Igaz, hogy akkor olyan se volt, hogy valaki "modell-alakot" akart volna, mert az nagyon gyorsan kihalt. Annak ellenére, hogy a legtöbb ember föként kenyeret evett, meg füstölt húsokat, szalonnát, zsiros ételeket, nem kövérek voltak, hanem izmosak. (Ha valaki egész évben NEHÉZ fizikai munkát végez, akkor nem tud elhizni.
3/7 anonim válasza:
Hát tény, hogy nem voltak mesterségesen hozzáadott anyagok, de az is tény, hogy az emberek akkoriban azt ettek ami volt és akkor amikor volt. Simán előfordult, hogy három napig semmi, aztán másfél hónapon keresztül csak zabot meg kenyeret ettek, szóval. Illetve vizet se ittak, csak bort, mert a víz ugye fertőzött volt.
Hát el lehet dönteni, hogy ki melyiket tartja egészségesnek.
De ebből a szempontból igazából nem mindegy, hogy pontosan mit értünk régebben alatt.
4/7 anonim válasza:
Nem hinném, hogy olyan marha egészségesen étkeztek volna. Sokan hamar meghaltak, rengeteg újszülött például, ilyen-olyan nyavajájuk volt a kaja miatt is, csak nem tudták kimutatni.
5/7 anonim válasza:
Nehéz kérdés. Régen az volt a gond, hogy az emberek egyoldalúan táplálkoztak, nem volt választék, a szegénység miatt csak azzal törődhettek, hogy bármilyen silány kajával meg tudják tömni magukat. A magyar vidéken például gyakran hiányzott a vitamin, a különböző ásványi anyagok, gyakran a fehérje is, volt viszont zsíros kenyér, tészta, krumpli, mindenféle vacak zsíros levesek, néha füstölt hús, ami szintén nem túl jó stb. Viszont nem ették a szörnyűséges élelmiszeripar vegyszeres, transzzsíros, agyonsózott, cukrozott műkajáit. Tehát van ami jobb volt, van ami rosszabb. Azt azért látni lehet ma is még, ha szegény országba utazol, hogy szinte nincs kövér ember, egyes civilizációs betegségek kevésbé elterjedtek, de ott meg más nyomorúságok erőteljesebben vannak jelen.
6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, sokat segített a dolgozatomhoz
2010. febr. 14. 17:07
7/7 anonim válasza:
hát régen a szart is megették most már sokkal rosszabra fajult a helyzet Mcdonald's-ba járnak az emberek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!